to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:40 | 18.04.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτισμός

3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Φεστιβάλ Ραδιοφώνου

Σήμερα Δευτέρα 18 Απριλίου 2016 στο χώρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, από τις 9:00 έως 20:00, σας προσκαλούν η Εκπαιδευτική Ραδιοτηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, η Επιστημονική Εταιρία “European School Radio - το πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο”, o Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού & Νεολαίας Δήμου Αθηναίων και η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στο 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου (ελεύθερη είσοδος).


To 3o Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου αποτελεί τόπο συνάντησης για την ανάδειξη της δημιουργικότητας των νέων στον τομέα του Ραδιοφώνου, του Μιντιακού Γραμματισμού αλλά και αφορμή κριτικού προβληματισμού σχετικά με την εύστοχη αξιοποίηση τους. Κύριο μέλημα είναι η ελεύθερη έκφραση μαθητριών & μαθητών μέσω των σχολικών ραδιοφωνικών ομάδων.

Έτσι, μεταξύ άλλων, στο Φεστιβάλ οι μαθητές όλων των βαθμίδων θα παρουσιάσουν ραδιοφωνικές δημιουργίες, θα έχουν κοινές δράσεις με άλλες ραδιοφωνικές ομάδες, θα συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά παιχνίδια, δραστηριότητες και σε εργαστήρια με την υποστήριξη έγκριτων δημοσιογράφων, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνών.

Το 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου αποτελεί επίσης γιορτή λήξης του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού ραδιοφωνικού ηχητικού μηνύματος & τραγουδιού “Καν’ το ν΄ ακουστεί”, στο οποίο και θα βραβευθούν οι μαθήτριες & μαθητές παραγωγοί ραδιοφώνου που έχουν διακριθεί στον παραπάνω διαγωνισμό με τη συμβολή του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Στην τελετή βράβευσης θα παραστεί ο Υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, κ.Θεοδόσης Πελεγρίνης.

Για περισσότερες πληροφορίες www.europeanschoolradio.eu/3fest.

Πρόγραμμα 3ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Μαθητικού Ραδιοφώνου

Radio_Festival_invitation

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)