to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:06 | 14.04.2016

Πολιτική

Ρ. Αντωνοπούλου: Παράθυρο στον ψηφιακό κόσμο και το διαδίκτυο για τους ανέργους που θα ενταχθούν στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας σε δήμους

Παράθυρο στον άγνωστο ψηφιακό κόσμο και στο διαδίκτυο ανοίγει για όσους ανέργους ενταχθούν στη νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας, οκτάμηνης διάρκειας, σε δήμους της χώρας.


Όπως είπε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, οι άνεργοι που θα ενταχθούν στα προγράμματα εκτός από την εξασφάλιση τετραήμερης εβδομαδιαίας απασχόλησης την 5η ημέρα θα συμμετέχουν σε προγράμματα αναβάθμισης ψηφιακών δεξιοτήτων, ενώ θα υπάρχουν και άλλες δύο βαθμίδες πιστοποιημένων προγραμμάτων.

«Υπάρχουν συμπολίτες μας που δεν έχουν τη δυνατότητα ούτε καν να εγγραφούν ηλεκτρονικά και να ανανεώσουν την κάρτα ανεργίας τους μέσα από την ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ» τόνισε η κ. Αντωνοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι είναι από τις πρώτες χώρες που εντάχθηκαν στην ΕΕ, στη σημερινή Ευρώπη των «28», οι Έλληνες πολίτες κατατάσσονται στην 26η θέση σε ότι αφορά τη χρήση του διαδικτύου.

Η κ. Αντωνοπούλου υπογράμμισε ότι μόλις ανακοινωθεί το πρόγραμμα, έως το τέλος Απριλίου, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εγγράφονται στην ιστοσελίδα του ΟΕΕΔ και στη συνέχεια θα εξασφαλίζουν τη μοριοδότηση, μέσω της κάρτας ανεργίας. «Δίνουμε προτεραιότητα στους μακροχρόνια ανέργους. Όσους περισσότερους μήνες κάποιος παραμένει εκτός αγοράς εργασίας τόσο περισσότερους πόντους παίρνει στη βαθμολόγηση προς έγκριση» είπε.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε «μεγάλη νίκη για τη χώρα» το γεγονός ότι η αρμόδια ευρωπαϊκή επιτροπή ενέκρινε την υλοποίηση των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας για στην Ελλάδα, με δεδομένο –όπως είπε– ότι αυτή τη στιγμή όλα τα προγράμματα ανεργίας της ΕΕ στοχεύουν στην επανένταξη των ανέργων μέσω της κατάρτισης και όχι στην κοινωφελή εργασία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)