to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:28 | 13.04.2016

Αθλητισμός

Τζ. Συναδινός: Αλλάζει σελίδα το ελληνικό ποδόσφαιρο

«Πρώτη φορά κυβέρνηση στηρίζει μέχρι τέλους έναν Υπουργό Αθλητισμού για την εξυγίανση του ποδοσφαίρου», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Τζούλιο Συναδινός.


«Για αλλαγή σελίδας» έκανε λόγο στο Κόκκινο και στον Κώστα Αρβανίτη ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού, Τζούλιο Συναδινός, σχολιάζοντας τη δέσμευση της ΦΙΦΑ να κάνει «φύλλο και φτερό» το καταστατικό της ΕΠΟ ξεκινώντας από την επιτροπή δεοντολογίας, προκειμένου να αρχίσει και πάλι το Κύπελλο Ελλάδας.  

Μας δικαιώνει πλήρως η απόφαση της ΦΙΦΑ, καθώς «ξεκλειδώνει» την παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας της ΕΠΟ των επτά ατόμων που σχετίζονται με την Ομοσπονδία και έχουν εμπλοκή στην υπόθεση της «εγκληματικής οργάνωσης», ο απολογισμός του Γενικού Γραμματέα Αθλητισμού Τζούλιο Συναδινού για την χθεσινή συνάντηση που είχε ο Υπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονης, με τον  πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και εκπρόσωπος της FIFA, Κωστάκη Κουτσοκούμνη.
 
Γιατί έρχεται η ΦΙΦΑ την ερχόμενη εβδομάδα – Πώς αλλάζουν τα δεδομένα στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
 
«Η ΦΙΦΑ έρχεται για να επιβλέψει την παραπομπή στην επιτροπή δεοντολογίας των 7 μελών της ΕΠΟ που κατηγορούνται για σύσταση «εγκληματικής» οργάνωσης. Αυτοί είναι κεντρικά διοικητικά στελέχη της ΕΠΟ, διαιτητές και διευθυντικά στελέχη, που έχουν κατηγορηθεί για διάφορες υποθέσεις που αμαυρώνουν τον χώρο του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου», σημείωσε ο κ. Συναδινός.
 
Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού σχολίασε ως θετική την απόφαση των διοικήσεων των ποδοσφαιρικών ομάδων να εισακούσουν την πρόταση των 11 «μικρότερων» ομάδων για ανακατανομή των εσόδων από την διαφημιστική πίτα και τα τηλεοπτικά δικαιώματα.
 
Οι παραπάνω αποφάσεις και εξελίξεις είναι σε μια θετική κατεύθυνση, εκτίμησε ο κ. Συναδινός, όμως, τόνισε ότι «πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά, καθώς υπάρχουν πολλά ανοιχτά ζητήματα που πρέπει να λυθούν. Στόχος μας είναι και η στήριξη του ερασιτεχνικού αθλητισμού, που έχει «αφεθεί στην τύχη» του εδώ και πολλά χρόνια», κατέληξε.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)