to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

23:05 | 03.04.2016

Κοινωνία

Έρευνα της Metron Analysis για τα ιδιωτικά κανάλια: Θετική εικόνα για την τηλεόραση κακή για τους καναλάρχες

Οι γνώμες καταγράφονται σε πανελλαδική, τηλεφωνική έρευνα της Metron Analysis «Για την κυβερνητική πολιτική στην τηλεόραση», την περίοδο 7-9/3/2016, μετά από παραγγελία της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας- Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.


Τη θετική συμβολή της ιδιωτικής τηλεόρασης στα 25 χρόνια λειτουργίας της αναγνωρίζουν οι πολίτες (61%), ιδίως στη λειτουργία της δημοκρατίας (57%) και στην επίδραση για την αναβάθμιση της δημόσιας τηλεόρασης (50%). Ωστόσο, η εικόνα που έχουν οι πολίτες για τη νομιμότητα των ιδιωτικών σταθμών αντιστρέφεται και γίνεται κακή, καθώς η αναγνωρίζουν ότι οι σταθμοί λειτουργούν χωρίς άδεια (54%) και επίσης δεν πληρώνουν φόρους (66%).

Οι γνώμες καταγράφονται σε πανελλαδική, τηλεφωνική έρευνα της Metron Analysis «Για την κυβερνητική πολιτική στην τηλεόραση», την περίοδο 7-9/3/2016, μετά από παραγγελία της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας- Ε.Ι.ΤΗ.Σ.Ε.Ε.

Όπως φανερώνει η έρευνα, αν και η πλειονότητα των πολιτών έχει πεισθεί ότι έχει να χάσει κάτι εάν μειωθεί ο αριθμός των καναλιών πανελλαδικής εμβέλειας από 8 σε 4, όπως έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση (76% δεν θέλουν να μειωθεί ο αριθμός), εν τούτοις, η συνολική πολιτική της κυβέρνησης νομιμοποιείται. Οι περισσότεροι δηλώνουν ότι συμφωνούν με τον νόμο για την ιδιωτική τηλεόραση και τις τηλεοπτικές άδειες (49% και 43% διαφωνούν).

 Θετική εικόνα για την τηλεόραση κακή για τους καναλάρχες

Αυτό που αναδεικνύει με βεβαιότητα η έρευνα είναι η εκτίμηση ότι η διαπλοκή είναι πανταχού παρούσα και ότι δεν πρόκειται να περιοριστεί. Στην ερώτηση για τις σχέσεις καναλαρχών και πολιτικών, 66% πιστεύουν ότι ασκούνται πιέσεις και από τις δύο πλευρές, ενώ 15% ότι οι καναλάρχες πιέζουν τους πολιτικούς και μόνο 12% ότι οι πολιτικοί πιέζουν τους καναλάρχες. Στην ερώτηση εάν περιμένουν να περιοριστεί το φαινόμενο της διαπλοκής με τη μείωση του αριθμού των τηλεοπτικών σταθμών, οι προσδοκίες είναι χαμηλές: 62% πιστεύουν ότι θα αυξηθεί η διαπλοκή και μόλις 24% ότι θα περιοριστεί. Οι θετικές γνώμες ότι θα περιοριστεί η διαπλοκή, αυξάνονται στο ακροατήριο της Αριστεράς, στο 39%.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)