to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:19 | 30.03.2016

Κοινωνία

Β. Θάνου: Εμπαθές και ανακρίβεστατο το δημοσίευμα του Βήματος - Επίθεση από πρόσωπα «που αποτελώ εμπόδιο στα σχέδιά τους»

«Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η μονομέρεια με την οποία ενήργησε η συντάκτης του δημοσιεύματος, που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα σας, μου επιτρέπει να θεωρήσω, δικαιολογημένα, ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εις βάρος μου επίθεσης, που διεξάγεται από ορισμένα (ελάχιστα) πρόσωπα, τα οποία κινούνται είτε από προσωπική εμπάθεια, είτε διότι, με την ευσυνείδητη άσκηση του λειτουργήματος μου, αποτελώ εμπόδιο στα σχέδιά τους και στις επιχειρούμενες παρεμβάσεις τους στη Δικαιοσύνη» τονίζει στην απάντησή της.


Με τις λέξεις "ανακριβέστατο, μη σοβαρό και παραμύθι" χαρακτηρίζει η πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δημοσίευμα της εφημερίδας Βήμα της Κυριακής με τίτλο «Η δικαστής που εισπράττει αλλά δεν πληρώνει», μιλώντας ευθέως για επίθεση εναντίον της από "πρόσωπα που αποτελεί εμπόδιο στα σχέδια τους".

"Πέραν του ότι το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι ανακριβέστατο, όπως κατωτέρω εκθέτω, είναι και μη σοβαρό, αφού διατίθεται μία ολόκληρη σελίδα της εφημερίδας σας, για να εξιστορηθεί ένα «παραμύθι», με την αφήγηση του οποίου γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι αναγνώστες ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αρνείται να πληρώσει το ποσό των 175,40 €!!!» σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Θάνου.

Αφήνει αιχμές για το γεγονός ότι η συντάκτρια δεν επικοινώνησε μαζί της για να συμπεριλάβει και τη δική της τοποθέτηση, καλώντας την εφημερίδα και το διευθυντή της, Αντώνη Καρακούση, να δημοσιεύσει την απάντησή της.

«Τέλος, θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι η μονομέρεια με την οποία ενήργησε η συντάκτης του δημοσιεύματος, που δημοσιεύσατε στην εφημερίδα σας, μου επιτρέπει να θεωρήσω, δικαιολογημένα, ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εις βάρος μου επίθεσης, που διεξάγεται από ορισμένα (ελάχιστα) πρόσωπα, τα οποία κινούνται είτε από προσωπική εμπάθεια, είτε διότι, με την ευσυνείδητη άσκηση του λειτουργήματος μου, αποτελώ εμπόδιο στα σχέδιά τους και στις επιχειρούμενες παρεμβάσεις τους στη Δικαιοσύνη» καταλήγει.

Ολόκληρη η επιστολή της Β. Θάνου

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ∆ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ
ΠΡΟΕ∆ΡΟΣ
Αθήνα, 30-3-2016
Προς τον ∆ιευθυντή
της Εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής»
κ. Αντώνη Καρακούση.

κ. ∆ιευθυντά,

Σχετικά με δημοσίευμα, που δημοσιεύθηκε στο τελευταίο φύλλο της
εφημερίδας «ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής», με ημερομηνία 26 Μ
αρτίου 2016, της δημοσιογράφου ∆ήμητρας Κρουστάλλη, που αφορά το πρόσωπό μου, θα
ήθελα να επισημάνω τα εξής:

"Πέραν του ότι το περιεχόµενο του δηµοσιεύµατος είναι ανακριβέστατο, όπως κατωτέρω εκθέτω, είναι και µη σοβαρό, αφού διατίθεται µία ολόκληρη σελίδα της εφηµερίδας σας, για να εξιστορηθεί ένα  "παραµύθι", µε την αφήγηση του οποίου γίνεται προσπάθεια να πεισθούν οι αναγνώστες ότι η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου αρνείται να πληρώσει το  ποσό των 175,40 €!!!

Το µόνο αληθές στο δηµοσίευµα είναι ότι κατά το έτος 2006, µε το βαθµό του Εφέτη, είχα ασκήσει και εγώ αγωγή κατά του ∆ηµοσίου, µε την οποία εζητείτο η καταβολή διαφοράς αποδοχών, όπως έπραξαν τότε σχεδόν όλοι οι ∆ικαστικοί Λειτουργοί. Οι αγωγές αυτές δεν συζητήθηκαν, διότι τελικά έγινε συµβιβασµός, µεταξύ του Υπουργού Οικονοµικών και των ∆ικαστών και καταβλήθηκε ένα µέρος από τα αιτούµενα ποσά.

Οι αγωγές αυτές, όπως δέχθηκε στο σκεπτικό της απόφασής του, το δικαστήριο που εδίκασε την αγωγή της δικηγόρου το οποίο επιµελώς αποκρύπτει η συντάκτης του δηµοσιεύµατος, παραδόθηκαν έτοιµες, γραµµένες από τους ενάγοντες δικαστές, µε βάση υπόδειγµα αγωγής που είχαν συντάξει οι ∆ικαστικές Ενώσεις, σε δικηγόρους επιλογής του καθενός, µε την εντολή και µόνον να κατατεθούν στο ∆ικαστήριο.

Για το λόγο αυτό, οι δικηγόροι εζήτησαν και τους κατεβλήθησαν µόνον τα ποσά των δικαστικών εξόδων (παράβολο, αντίγραφα, έξοδα επίδοσης κλπ). Μόνον όσοι είχαν την ατυχία να έχουν αναθέσει την εντολή της κατάθεσης του δικογράφου της αγωγής τους στην εν λόγω δικηγόρο, όπως και η υποφαινόµενη, δεχθήκαµε από µέρους της αγωγές, µε τις οποίες ζητούσε υπερβολικά ποσά και από εµένα προσωπικά δικηγορική αµοιβή 9.000€, αίτηµα το οποίο απορρίφθηκε από το ∆ικαστήριο, σχεδόν στο σύνολό του, µε την αιτιολογία που προανέφερα και της επιδικάσθηκε το ποσό των 200€, ως δίκαιη και εύλογη αµοιβή συν 175€ έξοδα.

Είναι επίσης ανακριβέστατο ότι δήθεν συναντήθηκα τυχαία µαζί της και ότι της είπα ότι "θα προχωρήσω σε τακτοποίηση της εκκρεµότητας". Αντίθετα, το αληθές είναι ότι όλοι οι "εναγόµενοι" δικαστές της προτείναµε, κατ΄ επανάληψη, µέχρι τη συζήτηση των εναντίον µας αγωγών, να της καταβάλουµε ένα ποσόν συµβιβαστικά, το οποίο αρνήθηκε, όπως αρνήθηκε και µετά την έκδοση των αποφάσεων και προχώρησε σε άσκηση εφέσεων κατ΄ αυτών.

Επειδή, η συντάκτρια δηµοσιογράφος του δηµοσιεύµατος δεν επέδειξε, όπως όφειλε, το ελάχιστο της δηµοσιογραφικής δεοντολογίας, ώστε να επικοινωνήσει µαζί µου και να καταγράψει τις θέσεις µου, και επίσης, δεν κατέγραψε όπως όφειλε, την αιτιολογία της απόφασης µε την οποία απορρίφθηκε, σχεδόν στο σύνολό του, το αιτούµενο ποσό, σας ζητώ να δηµοσιεύσετε όπως υποχρεούσθε, την επιστολή µου αυτή στο αµέσως επόµενο φύλλο της εφηµερίδας σας, µε τον ίδιο τρόπο που δηµοσιεύσατε και το εις βάρος µου δηµοσίευµα.

Τέλος, θα ήθελα να  υπογραµµίσω ότι η µονοµέρεια µε την οποία ενήργησε η συντάκτης του δηµοσιεύµατος, που δηµοσιεύσατε στην εφηµερίδα σας, µου επιτρέπει να θεωρήσω, δικαιολογηµένα, ότι η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο πλαίσιο της εις βάρος µου επίθεσης, που διεξάγεται από ορισµένα (ελάχιστα) πρόσωπα, τα οποία κινούνται είτε από προσωπική εµπάθεια, είτε διότι, µε την ευσυνείδητη άσκηση του λειτουργήµατος µου, αποτελώ εµπόδιο στα σχέδιά τους και στις επιχειρούµενες παρεµβάσεις τους στη ∆ικαιοσύνη".

Η Πρόεδρος

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)