to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:25 | 28.03.2016

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Εθνικός στόχος το χτύπημα της διαφθοράς και της διαπλοκής

Σημεία παρέμβασης του Διευθυντή της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Ζαχαριάδη, στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ (Αν. Μπουσδούκου)


Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί στην εκπομπή «ΤΩΡΑ» στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ με την Άννα Μπουσδούκου,  αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην κατάσταση που επικρατεί στην Ειδομένη καθώς και στα παραδίκτυα που δρουν στην περιοχή. Ο κ. Ζαχαριάδης τόνισε χαρακτηριστικά:

«Δεν πρέπει να υπάρχει καμιά ανοχή σε τέτοια παιχνίδια. Νομίζω ότι είναι απολύτως θετικό το γεγονός ότι και από τη δημόσια τηλεόραση, πλέον, υπάρχει ενημερωτική ζώνη στη γλώσσα αυτών των ανθρώπων, οπότε με αυτόν τον τρόπο περιορίζονται οι δυνατότητες αυτών των παραδικτύων να ενημερώνουν εκείνα τους πρόσφυγες. Η ενημερωτική πίεση θα πρέπει να αυξηθεί και η διαδικασία της πειθούς να ενταθεί, ώστε να κατανοήσουν οι πρόσφυγες ότι οι συνθήκες διαβίωσης θα είναι πολύ καλύτερες αν μετακινηθούν σε επίσημους χώρους φιλοξενίας. Η παραμονή τους για μακρό χρονικό διάστημα στην Ειδομένη ελλοχεύει κινδύνους για την υγεία και για την καθημερινότητά τους».

Είναι σε ισχύ από τις 21 Μαρτίου και ολοκληρώνεται η μεταβατική φάση στις 4 Απριλίου η εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε- Τουρκίας. Αυτή η συμφωνία, παρά τις δυσκολίες και τα τεχνικά γραφειοκρατικά της προβλήματα πρέπει να εφαρμοστεί και να μην ακυρωθεί στο όνομα της κρίσης ασφάλειας, όπως επιχειρούν διάφοροι ακραίοι- υπερσυντηρητικοί κύκλοι και ταυτόχρονα πρέπει να εφαρμοστεί και το σχέδιο Γιούνκερ- Αβραμόπουλου για την αποσυμφόρηση της Ελλάδας με 6.000 μετεγκαταστάσεις από την Ελλάδα στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες το μήνα. Νομίζω ότι αν υπάρξουν αυτές οι δύο προϋποθέσεις, παρά τις αρνητικές εξελίξεις στο μέτωπο της ασφάλειας, μέσω του οποίου οι συντηρητικοί κύκλοι επιχειρούν να δημιουργήσουν μια αντανάκλαση πάνω στο προσφυγικό, η κατάσταση θα κανονικοποιηθεί τους επόμενους μήνες και θα είναι καλύτερη.

Η Τουρκία έχει τον κρατικό μηχανισμό, τις δυνατότητες και τις υποδομές και μπορεί να σταματήσει το λαθρεμπόριο των ανθρώπινων ψυχών στο Αιγαίο εφαρμόζοντας την συμφωνία.

Σχετικά με την αυριανή συζήτηση στη Βουλή, ο κ. Ζαχαριάδης, ανέφερε:

«Τα ζητήματα δεν είναι προσωπικά, τα ζητήματα είναι πολιτικά. Καλό είναι να σταθούμε σε αυτή τη διάσταση, να τα συζητήσουμε,  θα είναι κέρδος για όλο το πολιτικό σύστημα και στόχος εθνικός είναι να χτυπήσουμε τη διαφθορά, τη διαπλοκή και τη διασύνδεση του πολιτικού συστήματος με κέντρα και παράκεντρα έξω από αυτό.»

Το πολιτικό σύστημα μπορεί να κάνει "restart" να επανεκκινήσει, καινούργιο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, καινούργια ηγεσία στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, όλοι πρέπει να κόψουνε τους ομφάλιους λώρους – και λέω για αυτούς που είχαν στο παρελθόν ως κόμματα εξουσίας -  με το παρελθόν και να δώσουνε τη δυνατότητα και στη δημοκρατία μας να είναι μια ποιοτική δημοκρατία, αλλά να βγάλουμε και αυτή την τροχοπέδη από την οικονομία μας. Αυτή η φαύλη σχέση που υπήρχε στο παρελθόν, μεταξύ πολιτικού συστήματος και διαφόρων παράκεντρων, αποτέλεσε σημαντικό παράγοντα εξελίξεων για να φτάσουμε στη χρεοκοπία του 2010 αλλά και ανασχετικό παράγοντα για να βγούμε στην ανάπτυξη την περίοδο από το 2010 και μετά.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)