to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:41 | 22.03.2016

Διεθνή

Ολάντ: Σήμερα χτυπήθηκε όλη η Ευρώπη

Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως "μέσω των επιθέσεων στις Βρυξέλλες", που προκάλεσαν τουλάχιστον 26 θανάτους και δεκάδες τραυματισμούς, "είναι όλη η Ευρώπη που χτυπήθηκε".


Η Ευρώπη πρέπει να κάνει "τις απαραίτητες διευθετήσεις απέναντι στη βαρύτητα της απειλής" πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος, υπογραμμίζοντας πως "η Γαλλία, η οποία δέχθηκε η ίδια επίθεση τον περασμένο Ιανουάριο και Νοέμβριο, κάνει ό,τι της αναλογεί", σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η Γαλλία "θα συνεχίσει με αδυσώπητο τρόπο τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, τόσο στο διεθνές όσο και στο εσωτερικό επίπεδο", πρόσθεσε ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Λίγο νωρίτερα η κυβέρνησή του είχε καλέσει να ενισχυθεί η μάχη κατά της τρομοκρατίας στην Ευρώπη.

Η Ευρώπη πρέπει "να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τον συντονισμό και τη μάχη" κατά της τρομοκρατίας, υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ, έπειτα από μια έκτακτη σύνοδο της ομάδας διαχείρισης κρίσεων που συγκάλεσε ο πρόεδρος Ολάντ.

"Βρισκόμαστε σε πόλεμο" και "απέναντι σε αυτόν τον πόλεμο, χρειάζεται μια κινητοποίηση όλων των αρχών", δήλωσε ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς.

Σε ανακοίνωσή του ο υπουργός Εξωτερικών Ζαν-Μαρκ Ερό ανέφερε πως, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε με τον Βέλγο ομόλογό του Ντιντιέ Ρέιντερς, "υπογράμμισε την επιτακτικότητα ενός ακόμη μεγαλύτερου συντονισμού της δράσης μας στον τομέα της μάχης κατά της τρομοκρατίας"

Εξάλλου, ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ δήλωσε πως οι σημερινές επιθέσεις στις Βρυξέλλες φαίνεται πως δεν είχαν στόχο μόνο το Βέλγιο, αλλά ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση και τις ελευθερίες της.

"Φαίνεται πως οι σαφείς στόχοι των επιθέσεων –ένα διεθνές αεροδρόμιο, ένας σταθμός του μετρό κοντά στους θεσμούς της ΕΕ– δείχνουν πως αυτή η τρομοκρατική επίθεση δεν έχει στόχο αποκλειστικά το Βέλγιο, αλλά στρέφεται εναντίον της ελευθερίας μας, της ελεύθερης κυκλοφορίας, της κινητικότητας και οποιουδήποτε στην ΕΕ", δήλωσε ο ντε Μεζιέρ σε συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)