to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:02 | 17.03.2016

Πολιτική

Π. Καμμένος: «Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη» (βίντεο)

«Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη. Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα. Όχι για τον κ. Μουζάλα ως πρόσωπο, αλλά για αυτά που ελέχθησαν», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος - Ο Π. Καμμένος είπε μεταξύ άλλων ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή και εκεί θα δοθούν ονοματεπώνυμα για τη διαπλοκή


«Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη», δήλωσε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του κόμματος, η οποία συζήτησε το «θέμα Μουζάλα».

Παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρθηκε εκ νέου στην απαίτησή του να παραιτηθεί ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής σημείωσε ότι αναμένει από τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλίες για να σωπάσουν οι «εθνομηδενιστές», που «βγήκαν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας», ορμώμενοι από την επίμαχη δήλωση.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι δεδομένη. Δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στον κ. Μουζάλα. Όχι για τον κ. Μουζάλα ως πρόσωπο, αλλά για αυτά που ελέχθησαν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Επιβεβαιωθήκαμε γιατί ανεξάρτητα από το λεκτικό λάθος βρήκαν ευκαιρία φαντάσματα του παρελθόντος, εθνομηδενιστές να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος».  

Πάντως, ο κ. Καμμένος ξεκαθάρισε ότι οι ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την κυβέρνηση μέχρι τέλους.   Ο Π. Καμμένος είπε μεταξύ άλλων ότι την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει η συζήτηση για τη διαφθορά στη Βουλή και εκεί θα δοθούν ονοματεπώνυμα για τη διαπλοκή.

Τη θέλησή του να συνεχιστεί απρόσκοπτα η κυβερνητική συνεργασία, παρά το θέμα που προέκυψε με τον Π. Καμμένο και τις δηλώσεις του Γ. Μουζάλα, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Δ. Βίτσαςμιλώντας Στο Κόκκινο και τους Κ. Σαββόπουλο και Δημ. Κουκλουμπέρη. Με έναν τρόπο, θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε όλοι, είπε ο κ.Βίτσας, καθώς είναι και οι δύο άνθρωποι και κυβερνητικοί παράγοντες, που μπορεί να προέρχονται από διαφορετικά κόμματα και πολιτικές αφετηρίες, αλλά έχουν συμβάλλει πάρα πολύ και είναι και οι δύο απαραίτητοι στην κυβέρνηση. Οι γέφυρες συνεννόησης μπορούν να βρεθούν, στο βαθμό που δεν θα μπούμε στη λογική του ποιος είναι με τον ένα και ποιος με τον άλλο, όπως προσέθεσε.

Ολόκληρη η δήλωση Καμμένου μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ:

«Συνεδρίασε η διευρυμένη Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τη συμμετοχή και των πρώην βουλευτών και των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών που παίρνουν μέρος στην κυβέρνηση. Οι στιγμές είναι πολύ σημαντικές για την πατρίδα μας και το Κίνημα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι ένα Κίνημα που λειτουργεί συλλογικά.

Χθες θέσαμε ξεκάθαρα το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ μπήκαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου η πατρίδα μας να ξεφύγει από τα δόκανα της διαπλοκής και της διαφθοράς της μεταπολίτευσης, να προχωρήσουμε σε έξοδο από τα μνημόνια και να σταματήσουμε τη λειτουργία του διεφθαρμένου συστήματος μέσων μαζικής ενημέρωσης, επιχειρηματιών που διαπλέκονται με το δημόσιο, σε μία κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας από δύο διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, με πρώτο και κυρίαρχο θέμα, όμως, την προστασία των εθνικών θεμάτων και της εθνικής κυριαρχίας της χώρας μας.

Η συνεργασία, μέχρι στιγμής, έχει προχωρήσει με έναν άριστο τρόπο και είμαστε προ της τελικής εξόδου της χώρας από την εποχή των μνημονίων, μετά την αξιολόγηση και την τελική λύση στο οικονομικό θέμα. Ο Πρωθυπουργός βρίσκεται στις Βρυξέλλες και διαπραγματεύεται το μεταναστευτικό και εγώ ξεκινώ αύριο την αποστολή μου στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής προκειμένου να κάνω συναντήσεις εκεί με πολιτικούς παράγοντες και παράλληλα την ομιλία μου στο μεγαλύτερο κέντρο αποφάσεων, το Ισραηλιτικό Κέντρο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση αυτή είναι δεδομένη. Θέσαμε το θέμα της ψήφου εμπιστοσύνης, ότι δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του κ. Μουζάλα, όχι για τον κ. Μουζάλα ως πρόσωπο, αλλά για αυτά τα οποία ελέχθησαν. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε, διότι ανεξάρτητα από το αν επρόκειτο για ένα λεκτικό λάθος του κ. Μουζάλα, είδαμε ότι βρήκαν ευκαιρία «φαντάσματα» του παρελθόντος, οι γνωστοί εθνομηδενιστές να βγουν και να πάρουν θέση για το θέμα του ονόματος της Μακεδονίας.

Είδαμε μέχρι και τον κ. Γιώργο Παπανδρέου, σήμερα το πρωί, να βγαίνει από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και να κάνει tweet παίρνοντας δημόσια θέση. Είδαμε και την κ. Ρεπούση. Είδαμε μάλιστα και ένα site με 3.000 likes που προσπαθούσε να θέσει θέμα το οποίο έχει λυθεί οριστικά και αμετάκλητα στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Καραμανλή. Απέναντι στα 3.000 likes βάζουμε τις 3,5 εκατομμύρια υπογραφές του ελληνικού λαού που είχαν συλλεχθεί τότε με πρωτοβουλία του Μακαριστού Χριστόδουλου. Απέναντι σε αυτές τις φωνές των εθνομηδενιστών που ακούστηκαν, παρατάσσουμε τη χθεσινή ξεκάθαρη δήλωση της κ. Γεροβασίλη, την ξεκάθαρη δήλωση της κυβέρνησης, ότι η κυβέρνηση στηρίζει την απόφαση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και όποια άλλη φωνή ακούγεται δεν έχει να κάνει με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Την Τρίτη το βράδυ υπάρχει η συζήτηση για τη διαφθορά, όπου είναι η ώρα να ακουστούν ονόματα, επίθετα, από τις περίφημες λίστες που μέχρι τώρα ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, έκρυβαν. Ήρθε η ώρα να ακουστούν αλήθειες για τα θέματα της διαπλοκής στη Δικαιοσύνη, όπως επίσης να μάθει ο ελληνικός λαός την ώρα που οδηγούνταν σε εξαθλίωση ποιοι διαπλεκόμενοι διακινούσαν εκατοντάδες εκατομμύρια σε κρυφούς λογαριασμούς, ποιοι εκδότες δανείζονταν τα χρήματα του ελληνικού λαού από τις τράπεζες και από τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και την ίδια στιγμή τα έβγαζαν στο εξωτερικό χρεώνοντας τα κανάλια τους και πώς αυτή η κυβέρνηση θα τελειώσει με τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Η συζήτηση για τη διαφθορά, την Τρίτη το βράδυ, θα γίνει είτε σε κάποιους αρέσει είτε δεν αρέσει. Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι απόλυτα πιστοί σε αυτά που είπαμε, θέτοντας ξεκάθαρα το θέμα της στήριξης με ψήφο εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση μέχρι τέλους και το τέλος της τετραετίας, επιμένουμε στις πρωτοβουλίες που θα πάρει ο Πρωθυπουργός - σε συνεννόηση και μαζί μας - μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες για να σωπάσουν ξανά εκείνοι που τόλμησαν να βγουν από το χρονοντούλαπο της ιστορίας και αναφέρομαι στους εθνομηδενιστές».

Ν. Βούτσης: Κανείς υπουργός δεν είναι υπό προθεσμία

«Κανείς δεν είναι υπό προθεσμία. Ούτε υπουργός ούτε συνεργαζόμενος», ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης παρεμβαίνοντας στο θέμα Καμμένου – Μουζάλα. Μάλιστα απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν «άλλου τύπου εξελίξεις».

boutsis_madata_708585281.jpg

Δηλώσεις σχετικά με το θέμα, την Τετάρτη:

Σ. Φάμελλος

       «Δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση της κυβέρνησης στο θέμα της ονομασίας της γείτονος χώρας και δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη σθεναρή υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας έναντι των γειτόνων οι οποίοι δεν τηρούν τις διεθνείς συνθήκες» δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος το πρωί, στον ΑΝΤ1.

Νίκος Φίλης

         Ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μιλώντας στην ΕΡΤ υπογράμμισε πως «για τον κύριο Μουζάλα υπάρχει μια γενική εκτίμηση και αναγνώριση για το έργο του και εντός και εκτός Ελλάδας. Είναι από τους πυλώνες προκειμένου η χώρα μας να ανταποκριθεί με όρους ανθρωπιστικούς και αποτελεσματικά στο μεγάλο πρόβλημα των προσφύγων. Από εκεί και πέρα ο ίδιος ανέφερε ότι είπε μια ατυχή λέξη, πράγματι, που ξεφεύγει από την επίσημη θέση της χώρας» απάντησε ο κ. Φίλης ερωτηθείς για το θέμα με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής. «Πιστεύω ότι το μείζον θέμα, και μάλιστα την παραμονή της Συνόδου Κορυφής, είναι η συνοχή -που είναι δεδομένη- του κυβερνητικού σχήματος να εκφράζεται και στα πρόσωπα και στην πολιτική», σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Θεανώ Φωτίου

         Η αναπληρώτρια υπουργός Θεανώ Φωτίου μιλώντας στο ραδιοσταθμό Βήμα FM είπε ότι όλοι πρέπει να σκεφτούν λίγο παραπάνω και υπογράμμισε τον ρόλο του κ. Μουζάλα στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης. «Όλοι πρέπει να σκεφτούν λίγο παραπάνω... Κατανοώ εντελώς τον κ. Μουζάλα, ο οποίος βρίσκεται σε διεθνή fora από το πρωί μέχρι το βράδυ, όπου εκεί, όπως ξέρετε, η λέξη που ακούγεται για το κράτος αυτό είναι αυτή, και εκείνος απαντάει κανονικά με την ελληνική ορολογία... Μου φαίνεται πολύ ανθρώπινο να μπορεί ο κ. Μουζάλας να κάνει αυτό το λάθος, να του ξέφυγε, όχι γιατί το πίστευε, αλλά γιατί μέσα στη ρύμη του λόγου του -και έτσι όπως μιλάει ο καθείς- και προσπαθώντας να εστιάσει στα πολύ σημαντικά που συμβαίνουν, να μπορεί να κάνει και αυτό το λάθος», ανέφερε η κ. Φωτίου και εκτίμησε: «Από εκεί και ύστερα, πόσο να το τραβήξουμε αυτό το θέμα; Νομίζω ότι θα δοθούν όσες εξηγήσεις οφείλουν να δοθούν και θα τελειώσει το θέμα ανάμεσα σε ανθρώπους που συνεργάζονται και μάλιστα οι οποίοι, αυτήν τη στιγμή, τραβάνε ένα έργο τρομακτικό και οι δύο, ο ένας ως αρχηγός του στρατού, ο άλλος ως υπεύθυνος μεταναστευτικής πολιτικής. Φαντάζομαι ότι αυτά τα προβλήματα λύνονται».

Ρένα Δούρου

         Υπέρ του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής τάχθηκε η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, σε ανάρτηση στον λογαριασμό της στο twitter: «Το αίτημα για παραίτηση, παρά τη "συγγνώμη", προκρίνει το κομματικό ακροατήριο, υπονομεύοντας τη χώρα ολόκληρη ενόψει της κρίσιμης συνόδου» σχολίασε η κ. Δούρου.

Γιώργος Κατρούγκαλος

         Με ανάρτησή του στο twitter και ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος σχολίασε για τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής: «Κανείς δεν έχει κάνει περισσότερα από το Γιάννη Μουζάλα για την προστασία των προσφύγων, τα εθνικά συμφέροντα και την τιμή της Ευρώπης».

Δημήτρης Παπαδημούλης

         Για ψηφοθηρία, αντιπολιτευτική σκοπιμότητα και πατροδοκαπηλεία έκανε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του ΕΚ Δημήτρης Παπαδημούλης σε συνέντευξή του στον Real Fm 97.8.

         «Ο κ. Μουζάλας δεν χρειάζεται να υποβάλλει την παραίτησή του. Είναι ένας από τους καλύτερους υπουργούς της κυβέρνησης σε ένα κρίσιμο πόστο, το προσφυγικό-μεταναστευτικό, και αυτήν την ώρα που κορυφώνεται μια μάχη για το προσφυγικό απαιτείται η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και συνοχή, όχι μόνο της κυβέρνησης, αλλά και ολόκληρης της χώρας, με βάση το κοινό ανακοινωθέν των πολιτικών αρχηγών. Είμαστε παραμονές της Συνόδου Κορυφής», ανέφερε ο κ. Παπαδημούλης και χαρακτήρισε υπερβολικό τον θόρυβο που προκλήθηκε για το θέμα, όταν μάλιστα ο κ. Μουζάλας ευθύτατα απολογήθηκε και ζήτησε συγγνώμη για το λεκτικό του ολίσθημα. «Η υπερβολή γύρω από αυτό το θέμα "μυρίζει" ψηφοθηρία, αντιπολιτευτική σκοπιμότητα και για ορισμένους πατριδοκαπηλεία. Ο κ. Μουζάλας είναι πολύ περισσότερο πατριώτης από αρκετούς από αυτούς και το αποδεικνύει καθημερινά», είπε ο κ. Παπαδημούλης.

Τάσος Κουράκης

         Ήταν μια ατυχής στιγμή και τίποτα περισσότερο» δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος, Τάσος Κουράκης, αναφερόμενος στον χαρακτηρισμό της ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία" από τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα. Ο κ. Κουράκης, μιλώντας στην εκπομπή "Δεύτερη Ανάγνωση", αφού τόνισε ότι το ζήτημα με την ονομασία της ΠΓΔΜ δεν είναι ασήμαντο, εκτίμησε ότι δεν θα δοθεί περαιτέρω έκταση, καθώς -όπως είπε- αυτή τη στιγμή απασχολούν τη χώρα τόσα άλλα ανοιχτά θέματα.

         Μάλιστα, επέκρινε τη ΝΔ για το γεγονός, όπως επισήμανε, ότι ενώ ο κ. Μουζάλας παραδέχτηκε το λάθος του, η αξιωματική αντιπολίτευση διογκώνει το θέμα για να δημιουργήσει πρόβλημα και να αποδυναμώσει τον υπουργό. «Αυτό που έκανε ο κ. Μητσοτάκης με τον κ. Κουμουτσάκο ήταν χειρότερο. Να πέσουν και να εκμεταλλευτούν μια ατυχή στιγμή στην παραδρομή του λόγου»μ είπε ο κ. Κουράκης και προσέθεσε: «Ο κ. Σαμαράς και ο πατέρας του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι οποίοι είχαν διαχειριστεί αυτό το ζήτημα επί δεκαετίες, δεν μπόρεσαν να το λύσουν και έχουν καταστραφεί συμμαχίες και διπλωματικές ενέργειες όλο αυτό το διάστημα».

Κώστας Φωτάκης

          Πρόκληση κρίσης μέσα στην κρίση και μάλιστα γύρω από έναν εκλεκτό συνάδελφο και συναγωνιστή όπως ο Γιάννης Μουζάλας δεν ωφελεί αλλά αντίθετα αποδυναμώνει τη μεγάλη προσπάθεια της χώρας σε μια δύσκολη στιγμή.


 

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ

         Με ανακοίνωσή της η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι «είναι αντίθετη σε οποιαδήποτε προσπάθεια ή σκέψη για απομάκρυνση του συντρόφου Μουζάλα».

         «Η προσφορά του και η δράση του στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης υπήρξε όχι μόνο υποδειγματική αλλά πολύ περισσότερο βαθιά ανθρωπιστική τη στιγμή που η Ευρώπη υψώνει τείχη και βυθίζεται στο σκοτάδι. Ο Γιάννης Μουζάλας, πρέπει να συνεχίσει από τη θέση του υπουργού να δίνει τη μάχη για το αυτονόητο. Κανένας άνθρωπος εγκλωβισμένος στη δίνη του πολέμου. Ανοιχτά σύνορα - ασφαλής διάδρομος για όλους», αναφέρει η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)