to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:35 | 14.03.2016

Οικονομία

Αλ. Χαρίτσης: Προτεραιότητα η αναστροφή της τάσης φυγής των νέων

Δυο ενημερωτικές εκδηλώσεις για τα προγράμματα ΕΣΠΑ 2014-2020 πραγματοποιήθηκαν στην Άρτα και τα Ιωάννινα με διοργανωτές τα τοπικά Επιμελητήρια, την Πέμπτη και την Παρασκευή, με τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, να τονίζει ότι οι δύο πυλώνες πάνω στους οποίους βασίζεται το νέο ΕΣΠΑ είναι ο κοινωνικός και ο αναπτυξιακός.


Επεσήμανε επίσης ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας και η αναστροφή της τάσης φυγής των νέων εργαζομένων και επιστημόνων στο εξωτερικό.
 

Ο υφυπουργός έκανε λόγο για προσαρμογή των νέων προγραμμάτων ΕΣΠΑ στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περιφέρειες προκειμένου να καλυφθούν οι τοπικές ανάγκες, ενώ όπως είπε, η πολιτεία γνωρίζει τις δυσκολίες αλλά και τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στην Ήπειρο, «μια περιοχή με σημαντικές και εν πολλοίς αδικαιολόγητες αναπτυξιακές καθυστερήσεις αλλά και αξιοσημείωτες αναπτυξιακές δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν».
 

Αναφέρθηκε επίσης στη φιλοσοφία και τους στόχους των νέων προγραμμάτων επισημαίνοντας ότι «ο σχεδιασμός τους έγινε ώστε οι πόροι που θα διατεθούν να έχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για την ελληνική οικονομία».

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Οικονομίας, στόχος των τεσσάρων νέων δράσεων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους νέους επιστήμονες είναι να δοθεί έμφαση στη νεοφυή, καινοτόμα, εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.
 

Ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε και στην ολοκλήρωση των προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2007-13,και στάθηκε στην πρωτιά της χώρας στην απορροφητικότητα κοινοτικών κονδυλίων μεταξύ των 28 κρατών -μελών.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)