to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:33 | 08.03.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Φ. Βάκη: Θα γελάει και η γάτα των Ιμαλαΐων...

Για το προσφυγικό και τη Σύνοδο Κορυφής, την αξιολόγηση και το Eurogroup, αλλά και τη διαπλοκή, μιλά στο Κόκκινο και τον Κώστα Αρβανίτη, η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη. «Η διαπλοκή είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, δεν ευοδώθηκαν τα σχέδια να πέσει η κυβέρνηση. Έχουμε και συνέχεια του αστυνομικού μυθιστορήματος, κάθε Κυριακή, θα γελάει και η γάτα των Ιμαλαΐων ...», είπε χαρακτηριστικά.


Η Φωτεινή Βάκη, εκτίμησε πως η έκβαση στο Eurogroup ήταν θετική, καθώς το κουαρτετο αποφάσισε να επιστρεψει σύντομα στην Αθήνα και εκτίμησε πως θα κλείσει γρήγορα η αξιολόγηση, ώστε να ξεκινήσει η συζήτηση για την απομείωση του χρέους.

Αναφερθείσα στη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό, σχολίασε:

«Χτες το βράδυ ζήσαμε ένα θρίλερ στη Σύνοδο, διότι ξεκίνησε σε ένα κλίμα αντιπαράθεσης και στο προσχέδιο είχε ρητή αναφορά στο οριστικό κλείσιμο του δρόμου των δυτικών Βαλκανίων.
 

Σήμερα βλέπουμε ότι ολοκληρώθηκε, υπάρχει ένας οδικός χάρτης με βάση την επιστροφή των προσφύγων στη Τουρκία, την αρχή 1 προς 1, βεβαίως με ανταλλάγματα για την Τουρκία, περισσότερα χρήματα, το άνοιγμα της εισόδου της στην ΕΕ.
 

Όλα αυτά όμως θα πρέπει να συγκεκριμενοποιηθούν σε δέκα μέρες, και το ερώτημα είναι τι γίνεται μεχρι τότε;

Βέβαια η Ελλάδα κέρδισε , δεν απομονώθηκε, δεν αποτελεί τον αποδιοπομπάιο τράγο. Τα αιτήματα για απευθείας μετεγκατάσταση από την Τουρκία, κατ' ουσίαν έγιναν δεκτά. Αλλά είναι πρόβλημα τι θα γίνουν οιι πρόσφυγες μέχρι τότε ,που παραμένουν εδώ εγκλωβισμένοι; Μέχρι να οριστικοποιθούν τα συμπεράσματα;
Αλλη μία σημαντική νίκη είναι πως ο πρωθυπουργός είπε και δημόσια ότι για να ανοιξει το ενταξιακό κεφάλαιο για την Τουρκία, θα πρέπει πρώτα να ανοίξουν τα λιμάνια και να αρθεί το casus belli με την Ελλάδα.»

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ζήτημα της διαπλοκής και των ΜΜΕ:
 

«Η διαπλοκή είναι στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, δεν ευοδώθηκαν τα σχέδια να πέσει η κυβέρνηση. Έχουμε και συνέχεια του αστυνομικού μυθιστορήματος, κάθε Κυριακή, θα γελάει και η γάτα των Ιμαλαίων - είπα- με το επεισόδιο Νο2, διότι κατηγορείται η γραμματέας του πρωθυπουργού για αβλεψία, αλλά το ίδιο θα μπορούσε να πει κάποιος και για τον ίδιο τον κ. Ψυχάρη που έχασε τα πόθεν έσχες των τελευταίων 10 ετών ,όπως χάνονταν οι λίστες ... και μίλησε για το εμπάργκο σε γνωστή εκπομπή, το οποίο είχε ξεκινήσει από το 2013... για τη θεωρία των δύο άκρων που εξυπηρέτησε όλη την αντιαριστερή προπαγάνδα. Είναι ο επιθανάτιος ρόγχος ενός συστήματος που παίζει τα ρέστα του». 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)