to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:51 | 04.03.2016

Κοινωνία

Απάντηση στα δημοσιεύματα: Άμεση πρόσληψη γιατρών για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα

Απάντηση στα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών, με αφορμή την κατάσταση των διασυνδεμένων νοσοκομείων Κοζάνης - Πτολεμαΐδας έδωσε η 3η ΥΠΕ.


   Με ανακοίνωση που εξέδωσε υποστηρίζει ότι τα ΤΕΠ (Τμήμα επειγόντων περιστατικών) των νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας τελικά λειτουργούσαν, μετά από ενέργειες της διοίκησης και τη μετακίνηση γιατρών από κέντρα Υγείας είτε από άλλα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής περιφέρειας.

   Προς απόδειξη ότι τα ΤΕΠ λειτούργησαν κανονικά η ανακοίνωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ αναφέρει και περιστατικά ασθενών που εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια των εφημεριών. Για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της έλλειψης ιατρών στα δύο νοσοκομεία, τονίζεται ότι θα υπάρξουν προσλήψεις ιατρικού προσωπικού με δελτίο παροχής υπηρεσιών, ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία έκδοσης προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες θέσεις.

   Τονίζεται επίσης ότι υπάρχουν επαναλαμβανόμενες αποφάσεις του υπουργείου για τοποθέτηση επικουρικών ιατρών στα δύο νοσοκομεία, όμως η ανταπόκριση είναι μειωμένη.

   Ολόκληρη η ανακοίνωση του διοικητή της 3ης ΥΠΕ έχει ως εξής:

   "Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τριών τελευταίων ημερών, ότι τα ΤΕΠ των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης δεν λειτουργούν-και κυρίως της Πτολεμαΐδας- , μετά από ανακοινώσεις της Διοίκησης και οι οποίες αυθημερόν ανακαλούνταν, μετά τη μετακίνηση ιατρών είτε από τα Κέντρα Υγείας είτε από άλλα Νοσοκομεία αρμοδιότητας της 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας για εφημέρευση, τα ΤΕΠ λειτούργησαν κανονικά.

   Στο ΤΕΠ της Παθολογικής του Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, που υποτίθεται δεν λειτουργούσε, εξετάστηκαν την 1/3/2016 είκοσι (20) ασθενείς, την 2/3/2016 είκοσι τρείς (23) ασθενείς και 3/3/2016( έως και αυτή τη στιγμή) εξετάστηκαν τρείς (3)ασθενείς.

   Τα τελευταία έξι (6) έτη οι Παθολογικές Κλινικές των δύο Νοσοκομείων, όπως και άλλες Κλινικές τους, είναι υποστελεχωμένες διότι δεν έγιναν προσλήψεις ιατρών.

   Σήμερα:

   Ο Υπουργός Υγείας εκδίδει αποφάσεις τοποθέτησης επικουρικών ιατρών, ωστόσο η ανταπόκριση είναι μειωμένη.

   Μετά από αυτό, έχουν εκδοθεί Υπουργικές Αποφάσεις για πρόσληψη ιατρών με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

   Τέλος, ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Υπουργείο Υγείας η διαδικασία για έκδοση προκήρυξης για πρόσληψη ιατρών σε μόνιμες οργανικές θέσεις".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)