to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:18 | 02.03.2016

Πολιτική

Μπούμερανγκ για το "Βήμα" η νέα επιχείρηση δυσφήμησης της κυβέρνησης - Διαψεύδει και η ΕΥΔΑΠ - Στη Δικαιοσύνη θα προσφύγει το "Κόκκινο"

Θύελλα διαψεύσεων για αναξιόπιστη λίστα δήθεν διαφημιστικών κονδυλίων της ΕΥΔΑΠ για το 2015


Εντυπώσεις εναντίον της κυβέρνησης επιχειρεί να δημιουργήσει δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του "Βήματος", με τίτλο «66 sites με 170.000 ευρώ τον μήνα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ», το οποίο αντλεί στοιχεία από προσωπικές σημειώσεις του κατηγορούμενου για εκβίαση Π. Μαυρίκου και από αναξιόπιστα έγγραφα, όπως λίστα δήθεν "ευνοούμενων" sites από διαφημιστικά κονδύλια της ΕΥΔΑΠ, χωρίς διακριτικά στοιχεία, αλλά με τίτλο «Πλάνο 2015». Τα «στοιχεία» συνέλεξε ο υπογράφων "ειδικός συνεργάτης" από τη δικογραφία του κατηγορούμενου Μαυρίκου. Το δημοσίευμα δημιούργησε σύγχυση, αλλά και αγανάκτηση σε πολλές ιστοσελίδες, καθώς οι φερόμενοι ως επωφελούμενοι δεν έχουν λάβει ούτε ένα ευρώ διαφήμιση από την ΕΥΔΑΠ το 2015.

Ωστόσο, στόχος του δημοσιεύματος είναι η δυσφήμηση της κυβέρνησης. Το "Βήμα" επιδίδεται σε... φοβερές αποκαλύψεις για πρόσωπα της κυβέρνησης τα οποία... θα ήθελε να συναντήσει ο εμπλεκόμενος στη σπείρα εκβιαστών. Αναφέρεται έτσι σε ντοκουμέντα από... «χειρόγραφες σημειώσεις» του Π. Μαυρίκου, ο οποίος φέρεται να έχει ζητήσει συναντήσεις με τον Ν. Παππά και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Δ. Τσακνή στις 24 Σεπτεμβρίου «για την παράδοση επιστολής διαμαρτυρίας σχετικά τον αποκλεισμό της "Ακρόπολης" από την ανάγνωση του ημερησίου Τύπου από την ΕΡΤ». Επίσης να επιδιώκει συνάντηση με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Νίκο Τόσκα προκειμένου να του αναφέρει ότι «τροχαία ατυχήματα τα οποία συμβαίνουν σε δημοσιογράφους - συνεργάτες του δεν είναι τυχαία και οφείλονται στα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα της εφημερίδας του».

Βροχή διαψεύσεων

Την ίδια ώρα, θύελλα διαμαρτυριών έχει προκληθεί από πληθώρα ιστοσελίδων, οι οποίες διαψεύδουν κατηγορηματικά ότι έλαβαν διαφημιστικά κονδύλια από την ΕΥΔΑΠ το 2015. Το ίδιο το δημοσίευμα του "Βήματος" αναφέρει πλήθος διαψεύσεων. Ώς τις 11.00 καταγράφονταν οι εξής:1. Διάψευση της ιστοσελίδας iefimerida.gr, η οποία διευκρινίζει ότι από την ΕΥΔΑΠ έχει λάβει για διαφήμιση 9.000 ευρώ το 2013, 10.000 ευρώ το 2014 και κανένα ποσό το 2015. 2. Η ιστοσελίδα newmoney.gr διευκρινίζει ότι έχει λάβει από την ΕΥΔΑΠ 4.000 ευρώ για το 2014. 3. Ο Θανάσης Μαυρίδης διευκρίνισε στο vima.gr ότι «το site liberal.gr δεν έχει λάβει ούτε σεντ από την ΕΥΔΑΠ».4. Με το vima.gr επικοινώνησε και ο Β. Γιακουμής, οποίος δήλωσε «ότι το site egiakoumis.gr έλαβε 4.400 ευρώ το 2013 και τίποτε άλλο». 5. Σε επικοινωνία του με «Το Βήμα» ο δημοσιογράφος Βαγγέλης Δουράκης τονίζει ότι ούτε αυτός ούτε κάποιο μέλος της οικογένειάς του έλαβε ποτέ χρήματα από την ΕΥΔΑΠ.

Στη Δικαιοσύνη το "Κόκκινο"

Ο ραδιοσταθμός "105,5 Στο Κόκκινο" με ανάρτησή του δηλώνει ότι «ποτέ δεν διαφημίστηκε η ΕΥΔΑΠ στην ιστοσελίδα του σταθμού, ούτε και στη συχνότητα του ραδιοφώνου». Όπως σημειώνει: «Το μεγαλύτερο ποσό -περίπου 5.000 ευρώ- φέρεται να δίνεται σε site ήδη κατηγορούμενου για την υπόθεση και ακολουθεί, με 4.500 ευρώ μηνιαίως, η δήθεν διαφημιστική δαπάνη στον δικτυακό τόπο stokokkino.gr». Ο σταθμός δηλώνει επίσης ότι "θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη, όχι μόνο για την αποκατάσταση της αλήθειας και της αξιοπιστίας του ονόματός του, αλλά και για την καταδίκη των συκοφαντών".

Διαψεύδει η ΕΥΔΑΠ δημοσίευμα που λέει ότι πλήρωνε 170.000€ το μήνα σε 66 sites

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΥΔΑΠ αναφέρει ότι «η λίστα που εμφανίζει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας www.vima.gr με τίτλο "66 sites με 170.000 ευρώ τον μήνα πλήρωνε η ΕΥΔΑΠ" ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα».

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ - ΑΥΓΗ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)