to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:59 | 25.02.2016

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Μέχρι την άνοιξη οι πρώτες τηλεοπτικές άδειες - Ξεκινάει ο διάλογος για τα ραδιόφωνα

«Το μονοπώλιο των συμφερόντων θα τελειώσει πολύ σύντομα» τόνισε ο Λευτέρης Κρέτσος, Γ.Γ. Επικοινωνιών, στην Φυλή των Φίλων και στον Κώστα Αρβανίτη, και αποκάλυψε ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης θα έοχυν ήδη δοθεί οι πρώτες τηλεοπτικές άδειες, ενώ είπε πως η κυβέρνηση «βάζει μπρος»και για την εξυγιάνση του ραδιοφωνικού τοπίου. Από άυριο ο διάλογος για τις ραδιοφωνικές άδειες.


Γιατί 4 πανελληνίας εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες;
«Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου της Φλωρεντίας - το οποίο είναι ένα από τα πιο εξειδικευμένα και πολύπειρα στο είδος του σε όλη την Ευρώπη – αποδεικνύεται ότι με βάση τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς, αυτός είναι ο αριθμός πανελλαδικής εμβέλειας αδειών που «χωράνε» στο Ελληνικό τοπίο», υπογράμμισε ο Λευτέρης Κρέτσος.

«Παράλληλα, σύμφωνα με τους δημοσιευμένους ισολογισμούς των καναλιών, παρουσιάζονται συσσωρευμένα χρέη που δεν καταβάλλονται, ή μένουν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι οι εργαζόμενοι, αυτό πρέπει να σταματήσει», τόνισε ο κ. Κρέτσος.
«26 χρόνια λυμαίνεται την χώρα ένα ιδιότυπο καθεστώς νομιμοφάνειας των επτά καναλιών πανελλήνιας εμβέλειας. Με το νέο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδεις «μπαίνει μια σειρά» στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Η μονοπωλιακή νοσηρή πραγματικότητα περιλαμβάνει και τις εταιρείες μετρήσεων, τις εταιρείες διακίνησης τύπου, την DIGEA, που με νομοθετική παραβίαση είναι και πάροχος και διακινητής», επεσήμανε ο Γ.Γ. Επικοινωνιών.

Τι γίνεται με τις άδειες ραδιοφώνου;
«Επικρατεί ένα άναρχο τοπίο στις ραδιοφωνικές άδειες, εκτός των Αθηναϊκών που είχε μπει ένα πλαίσιο επί υπουργίας Ρουσόπουλου, στην υπόλοιπη Ελλάδα επικρατεί ασυδοσία», υπογράμμισε ο κ. Κρέτσος. Ανοιχτή πληγή παραμένουν οι συχνότητες των δημοτικών ραδιοφώνων που τώρα χρησιμοποιούνται από ιδιώτες. Ποιος πουλούσε και ποιος αγόραζε;», διερωτάται και τόνισε ότι «Όλα θα ξεκινήσουν από μηδενική βάση, ο διάλογος ξεκινάει αύριο».

Ο Γ.Γ. Επικοινωνιών συμφώνησε πως πρέπει να μπει ένα τέλος στο consortium 4, 5 μεγαλομετόχων, μελών του ΕΙΡΑ που «ελέγχουν» τις εταιρείες μετρήσεων, Focus Bari και ΚΑΠΑ Research και μοιράζουν κατά το δοκούν την διαφημιστική πίτα.

Τέλος, ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στην θέσπιση του μητρώου για το διαδίκτυοπου θα βάλει μια τάξη στα ενημερωτικά portals.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)