to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:13 | 24.02.2016

Πολιτική

Κ. Ζαχαριάδης: Θα δώσουμε μάχη στην Ευρώπη για το προσφυγικό

Ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας σήμερα το πρωί σε ραδιοφωνική εκπομπή στο 1o πρόγραμμα της ΕΡΤ 105,8 fm αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα θέματα των αγροτών και των προσφύγων.


Στο θέμα των αγροτών ανέφερε ότι στο διάλογο ο οποίος ξεκίνησε με τους αγρότες και ο οποίος κατά την εκτίμηση του θα πρέπει να συνεχιστεί, υπήρξαν προτάσεις ουσιαστικές και δεν έγινε από την πλευρά της Κυβέρνησης για λόγους επικοινωνιακής κατανάλωσης.  Επεσήμανε ότι «χρειάζεται υποχώρηση μικρή ή μεγαλύτερη και από τις δύο πλευρές» και ότι «είναι μια σύγκρουση σε πυρήνα σκέψης για  μια μεταρρύθμιση η οποία κατά τη δική μας άποψη πρέπει να γίνει σήμερα διότι αν δεν γίνει σήμερα τα επόμενα χρόνια θα αντιμετωπίσουμε μεγαλύτερες δυσκολίες». Επιπλέον υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση έδειξε τη διάθεση έμπρακτα να κάνει προσαρμογές και στο χρόνο και στο ύψος της πίεσης της οικονομικής που θα ασκηθεί ώστε να μην είναι τόσο μεγάλη η ένταση και η πίεση σε αυτήν την κοινωνική ομάδα για να υπάρχει η δυνατότητα της πιο εύκολης προσαρμογής».

Στο θέμα των προσφύγων τόνισε ότι η Ελλάδα είναι απολύτως συνεπής «σε σχέση με αυτά τα οποία είχε δεσμευθεί και είχε πει ότι έπρεπε να κάνει και διαχειρίζεται μια τεράστια προσφυγική και μεταναστευτική κρίση εδώ και μήνες παρόλο που βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που έχει σχέση με τα δημοσιονομικά της». Επίσης αναφερόμενος στο ζήτημα της ομαλής κατανομής προσφυγικών ροών τόνισε ότι «εμείς θα πιέσουμε σε αυτήν την κατεύθυνση διότι υπάρχει ευρωπαϊκή συμφωνία που λέει 160.000 πρέπει να κατανεμηθούν στις ευρωπαϊκές χώρες και έχουν κατανεμηθεί μόνο 400». Ακόμη υποστήριξε ότι «δε μπορεί η Ευρώπη να χωριστεί σε καλούς ή κακούς, σε αυτούς που θα παίρνουν πρόσφυγες και σε αυτούς που δε θα παίρνουν πρόσφυγες, σε αυτούς που θα σηκώνουν ένα βάρος και σε άλλους που δε θα σηκώνουν,  ή θα είναι Ευρώπη ή  θα είναι μη Ευρώπη».


Τέλος σχετικά με τη στάση της Κυβέρνησης στο προσφυγικό τόνισε ότι «εμείς θα αναδείξουμε το θέμα ως μείζον ευρωπαϊκό» καθώς και ότι «θα δώσουμε μάχη η Ευρώπη να είναι κοντά στις ιδρυτικές της αξίες, να είναι κοντά στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτισμού, να είναι Ευρώπη σχετικά ανθρώπινη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)