to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:35 | 21.02.2016

Πολιτική

Ν. Ηγουμενίδης: Προϋπόθεση για την εφαρμογή μιας αριστερής πολιτικής οι δεσμοί αγώνα της κυβέρνησης με μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις

Ομιλία Ν.Ηγουμενίδη, Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, στη συζήτηση στη Βουλή για το «παράλληλο πρόγραμμα»


Ολόκληρη η ομιλία:

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο ν/σχ για το "παράλληλο πρόγραμμα" Νίκος Ηγουμενίδης απάντησε στους ισχυρισμούς της ΝΔ ότι η τελευταία είχε δήθεν με Υπουργικές Αποφάσεις ρυθμίσει το ζήτημα των ανασφάλιστων πολιτών. Καταθέτοντας στα πρακτικά της Βουλής δημοσιεύματα και έγγραφα πολιτών που αποδεικνύουν τις ανεπάρκειες των Υπουργικών Αποφάσεων της Νέας Δημοκρατίας, τόνισε ότι μόνο με τη ρύθμιση που έφερε στο παρόν νομοσχέδιο η σημερινή Κυβέρνηση επιτυγχάνεται η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων πολιτών, αφού «αίρονται οι τρικλοποδιές και οι παγίδες, όπως χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες, προέγκριση από τριμελείς επιτροπές, δήλωση αποδοχής χρέους και μεταφοράς της οφειλής για τη νοσηλεία τους στις ΔΟΥ».

Απέναντι στους ισχυρισμούς της Αντιπολίτευσης ότι δήθεν «ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα», υποστήριξε ότι η κάθε σύγκριση θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα γεγονότα και τη σκληρή διαπραγμάτευση που μεσολάβησε από την ανάληψη της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι και τις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Χαρακτηριστικά τόνισε: «Όσοι ισχυρίζονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ψέματα, σημαίνει ότι άκουσαν τις θέσεις του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, σημαίνει ότι πήγαν για ύπνο και ξύπνησαν σήμερα. Παραβλέπουν τι μεσολάβησε από το Σεπτέμβρη του 2014 έως τον Σεπτέμβριο του 2015»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στο νομοσχέδιο για το «παράλληλο πρόγραμμα» υπογράμμισε ότι «όχι μόνο δεν εξαπατήσαμε τον ελληνικό λαό, αλλά πήγαμε ειλικρινά να ζητήσουμε την ψήφο του».

Υπογράμμισε τη σημασία και το ρόλο των μαχόμενων κοινωνικών δυνάμεων και τη κομβική σημασία των δεσμών τους με τη Κυβέρνηση, ενώ έθεσε ο ίδιος το ερώτημα: «Γιατί φτάσαμε σε αυτή τη συμφωνία», τονίζοντας ότι «φτάσαμε σε αυτή τη συμφωνία και όχι σε κάποια καλύτερη ή χειρότερη συμφωνία, γιατί εκεί έφτανε το χέρι των μαχόμενων κοινωνικών δυνάμεων».

Εξήγησε ότι «προϋπόθεση για την εφαρμογή μιας πολιτικής με αριστερό αποτύπωμα είναι οι δεσμοί αγώνα της Κυβέρνησης που νομοθετεί με τις μαχόμενες κοινωνικές δυνάμεις. Αυτοί οι δεσμοί αγώνα θα καθορίσουν και το βάθος των όποιων αλλαγών επιτύχουμε. Σε αυτούς τους δεσμούς αγώνα στοχεύει το επιχείρημα ‘μην πιστεύετε τους ψεύτες’».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Νίκος Ηγουμενίδης σημείωσε τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και η σημερινή Κυβέρνηση:  «Ενάντια στο σάπιο και παλιό κατεστημένο θα πρωτοστατήσουμε και θα δυναμώσουμε τους δεσμούς Κυβέρνησης και μαχόμενων κοινωνικών δυνάμεων. Έτσι θα καταφέρουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις της κοινωνίας και έτσι τελικά θα τα καταφέρουμε».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)