to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Συστήνεται Φορέας για την ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond

Η Σύσταση ενός ενιαίου Φορέα που θα διαχειριστεί το ζήτημα της απομάκρυνσης του ρυπογόνου και τοξικού ναυαγίου του Sea Diamond, το οποίο βυθίστηκε στις αρχές Απριλίου του 2007 κοντά στις ακτές της Σαντορίνης αποφασίστηκε χθες κατά τη συνάντηση της ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος με εκπροσώπους και κατοίκους του νησιού.


Συγκεκριμένα, ύστερα από πρόταση του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη αποφασίστηκε να συσταθεί ενιαίος Φορέας για την ανέλκυση του Sea Diamond με συμμετέχοντες από όλους τους αρμόδιους φορείς, όπως τα υπουργεία Ναυτιλίας και Περιβάλλοντος, το Δήμο Θήρας και το Λιμενικό Ταμείο Θήρας. Ο φορέας αυτός θα έχει τη δυνατότητα να κινήσει ταχύτερα τις διαδικασίες, να λάβει αποφάσεις και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που υπάρχουν στο θέμα της ανέλκυσης του Sea Diamond, υποβοηθώντας έτσι σημαντικά το έργο του Λ.Τ Θήρας, το οποίο έχει εκδηλώσει την αδυναμία του να αντιμετωπίσει μόνο του το τεράστιο αυτό περιβαλλοντικό πρόβλημα.

Να σημειωθεί ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με συμμετοχή του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα, του αν. υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη, του Γεν. Γρ. Ναυτιλίας Γιάννη Θεοτοκά, του βουλευτή Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Συρμαλένιου, της προϊσταμένης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, εκπροσώπων των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ναυτιλίας, του Δημάρχου Θήρας, του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Θήρας και εκπροσώπου της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond, αποφασίστηκε, ύστερα από πρόταση του υπουργού Περιβάλλοντος

Σε ανακοίνωσή τους τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών για την ανέλκυση του Sea Diamond τονίζει πως "για πρώτη φορά, ύστερα από 9 σχεδόν χρόνια από τη βύθιση του Κ/Ζ Sea Diamond, οι φορείς της Σαντορίνης καταφέραμε να συναντήσουμε και να συνομιλήσουμε ταυτόχρονα, στο ίδιο τραπέζι, τόσο με τον υπ. Ναυτιλίας όσο και τον υπ. Περιβάλλοντος για το θέμα του ναυαγίου".

Σημείωσαν επίσης ότι "η συζήτηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα και οι δύο υπουργοί, όπως και όλοι οι συμμετέχοντες στη συνάντηση συμφώνησαν ότι υπάρχει η πολιτική βούληση για σωστή διαχείριση, αντιμετώπιση και ανέλκυση του ναυαγίου του Sea Diamond και αυτή θα αποτελεί στο εξής τη βάση για συνεργασία και συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων".

"Τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Θηραίων Πολιτών καλωσορίζουμε την βούληση της πολιτείας να πάρει στα χέρια της την υπόθεση του ναυαγίου του Sea Diamond. Σύσσωμος ο Θηραϊκός λαός, δικαιωμένος από τις μέχρι σήμερα δικαστικές αποφάσεις, συνεχίζει να διεκδικεί σθεναρά την ανέλκυση και απομάκρυνση του ρυπογόνου και τοξικού ναυαγίου από τη θάλασσα που μας θρέφει και μας αγκαλιάζει. Δεν θα πάψουμε να διεκδικούμε και να αγωνιζόμαστε για ότι μας ανήκει. Θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να απαλλάξουμε τη δημοφιλέστερη καλντέρα από το ρυπογόνο ναυάγιο που κάποιοι ύπουλα μας άφησαν ως ευχαριστήριο για τη βοήθεια που τους προσφέραμε στη διάσωση επιβατών και πληρώματος του Sea Diamond. Ήρθε η ώρα να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και κυρίως αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα. Οι Θηραίοι πολίτες δεν ξεχνάμε και δεν παραιτούμαστε!", καταλήγει η ανακοίνωση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)