to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:02 | 16.02.2016

Κοινωνία

Έκοψαν το ρεύμα στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ - Παρέμβαση για επανασύνδεση προαναγγέλλει το ΤΑΙΠΕΔ (ενημέρωση)

Οι άνθρωποι του θεάτρου Εμπρός είναι αποφασισμένοι ούτως ή άλλως να συνεχίσουν τη λειτουργία του.


Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η σκηνοθέτης Τατιάνα Σκανάτοβιτς, μέλος της συνέλευσης του αυτοδιαχειριζόμενου θεάτρου, το πρωί, συνεργείο της ΔΕΗ μαζί με αστυνομική συνοδεία, όπως τους ενημέρωσαν οι γείτονες, παραβίασαν το χώρο του θεάτρου, προκαλώντας καταστροφές και έκοψαν τη σύνδεση του ρεύματος, αφαιρώντας, μάλιστα και το ρολόι της ΔΕΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διακοπή ρεύματος σχετίζεται με εύλογη διαμαρτυρία μελών του θεατρικού οργανισμού «Μορφές» (που στεγαζόταν παλαιότερα στο θέατρο Εμπρός) τα οποία φέρονται να χρωστούν υπέρογκα ποσά για δημοτικά τέλη, με αποτέλεσμα να τους δεσμευτούν τραπεζικοί λογαριασμοί.

Με προσωπική του παρέμβαση στον ΔΕΔΔΗΕ, ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας ζητεί την άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος, στο όνομα του ΤΑΙΠΕΔ, στο αυτοδιαχειριζόμενο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ, μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από τη διακοπή της ηλεκτροδότησης του θεάτρου, σήμερα το πρωί.

Επιπλέον, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΤΑΙΠΕΔ, θα υπάρξει πρωτοβουλία διαλόγου για την οριστική διευθέτηση του θέματος.

Εξάλλου, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το Ταμείο απαντά στα δημοσιεύματα σχετικά με την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης στο ΕΜΠΡΟΣ, επισημαίνοντας ότι το εν λόγω ακίνητο στην περιοχή του Ψυρρή που περιήλθε στην κυριότητα το 2013 έχει πάψει να ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ από τις 19/1/2011. Προσθέτει πως το κτίριο υπήρχε κατ΄ επανάληψη παράνομη σύνδεση της ηλεκτροδότησης «εγείροντας ζητήματα κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και ασφάλειας» και σημειώνει: «Οι ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν σειράς καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής, αλλά και σύστασης από την Ελληνική Αστυνομία προς το Ταμείο, το οποίο ως ιδιοκτήτης φέρει τις ποινικές ευθύνες, έγιναν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από την ΔΕΗ η συνδρομή της για την αφαίρεση του μετρητή».

Οι άνθρωποι του θεάτρου Εμπρός είναι αποφασισμένοι ούτως ή άλλως να συνεχίσουν τη λειτουργία του. Γι' αυτό, απόψε το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη παράσταση του έργου του Σάμιουελ Μπέκετ «Η Μαγνητοταινία του Κραπ» από το Θέατρο της Σητείας (οι συντελεστές της παράστασης έχουν έρθει από την Κρήτη ειδικά γι' αυτό τον σκοπό) και η συνέλευση του Εμπρός απευθύνει πρόσκληση σε «όλο τον αλληλέγγυο κόσμο και όποιον πιστεύει ότι το πολιτιστικό αγαθό δεν είναι εμπόρευμα να στηρίξει και το θέατρο και την παράσταση. Στις 6 το απόγευμα όλοι και όλες στο θέατρο ΕΜΠΡΟΣ. Ρήγα Παλαμήδου 2, Ψυρρή» (παρακάτω η ανακοίνωση του Εμπρός αλλά και του ΤΑΙΠΕΔ).

(ΦΩΤΟ) Παραβιασμένες πόρτες, και κομμένα καλώδια στο «Θέατρο ΕΜΠΡΟΣ».



empros-taiped1

empros-taiped2

Η ανακοίνωση/ καταγγελία του Εμπρός:

Σήμερα νωρίς το πρωί συνεργείο της ΔΕΗ με αστυνομική συνοδεία κατόπιν εντολής του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. (Αυτού του οξύμωρου σχήματος:Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου!!!!!!!!!!!) κατέφθασε στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός και έκοψε το ηλεκτρικό ρεύμα. Έσκαψαν το πεζοδρόμιο και έκοψαν την κεντρική παροχή και παραβιάζοντας τις πόρτες αφαίρεσαν κι από μέσα το ρολόι κι έκοψαν τα καλώδια.
Μετά από την ιστορία με την "Ισορροπία του Νας" στην πειραματική του Εθνικού, τους κουκλοπαίχτες στην Ισπανία που διώκονται ως τρομεροί εγκληματίες, τώρα προστίθεται κι αυτό το περιστατικό για να επιβεβαιώσει ότι σε τέτοιους καιρούς... η Τέχνη είναι "η πρώτη απώλεια", είτε για "οικονομικούς" είτε για πολιτικούς λόγους.
Το Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του και θα συνεχίσει να είναι εις πείσμα όσων θέλουν να το δουν να "κλείνει".

Με τη στήριξη της γειτονιάς και των αλληλέγγυων η παράσταση που ήταν προγραμματισμένη για απόψε θα γίνει κανονικά στις 9:00 μ.μ..
Καλούμε όλες και όλους σε στήριξη του χώρου και του εγχειρήματος του Εμπρός σήμερα από τις 6:00 μ.μ.

Στο υποτιθέμενο ενδιαφέρον του ΤΑΙΠΕΔ για την ανάδειξη της ιστορικής αξίας του κτιρίου, εμείς απαντάμε εδώ και τέσσερα χρόνια με δράσεις, που προωθούν την καλλιτεχνική δημιουργία και τον πειραματισμό, παράλληλα με την κοινωνικοπολιτική παρέμβαση στο πλαίσιο μιας δομής αντιιεραρχικής και αντιεμπορευματικής.

Tι λέει το ΤΑΙΠΕΔ: 

Σε απάντηση των δημοσιευμάτων σχετικά με την διακοπή παροχής ηλεκτροδότησης στο θέατρο Εμπρός, το ΤΑΙΠΕΔ επισημαίνει ότι το εν λόγω ακίνητο στην περιοχή του Ψυρρή που περιήλθε στην κυριότητα το 2013 έχει πάψει να ηλεκτροδοτείται από την ΔΕΗ από τις 19/1/2011.

Όπως σημειώνει το ΤΑΙΠΕΔ, «στο κτήριο υπήρχε κατ΄ επανάληψη παράνομη σύνδεση της ηλεκτροδότησης εγείροντας ζητήματα κλοπής ηλεκτρικού ρεύματος και ασφάλειας. Οι ενέργειες του ΤΑΙΠΕΔ κατόπιν σειράς καταγγελιών από κατοίκους της περιοχής, αλλά και σύστασης από την Ελληνική Αστυνομία προς το Ταμείο, το οποίο ως ιδιοκτήτης φέρει τις ποινικές ευθύνες, έγιναν για την αποκατάσταση της νομιμότητας και στο πλαίσιο αυτό ζητήθηκε από την ΔΕΗ η συνδρομή της για την αφαίρεση του μετρητή».

Μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε υπήρξε προσωπική παρέμβαση του Προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, κ. Στέργιου Πιτσιόρλα στον ΔΕΔΔΗΕ με αίτημα για άμεση επανασύνδεση του ηλεκτρικού ρεύματος στο όνομα του ΤΑΙΠΕΔ. Επιπλέον, θα υπάρξει πρωτοβουλία διαλόγου για την οριστική διευθέτηση του θέματος.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)