to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:41 | 09.02.2016

Πολιτική

Για τη μελέτη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου ενημέρωσε τη DIGEA ο Ν. Παππάς

Στη διάρκεια της συνάντησης ο υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους συνομιλητές του σχετικά με τη μελέτη της Σχολής της Φλωρεντίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου αναφορικά τον αριθμό των αδειών και συζήτησαν διάφορα επιμέρους θέματα εφαρμογής του νόμου για τα media


Εν όψει της υλοποίησης των προβλέψεων του νέου νόμου για τα media, ο Νίκος Παππάς, συνέχισε τη διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς και συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα με τη διοίκηση της DIGEA. Στη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός Επικρατείας, ενημέρωσε τους συνομιλητές του σχετικά με τη μελέτη της Σχολής της Φλωρεντίας του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου αναφορικά  τον αριθμό των αδειών και συζήτησαν διάφορα επιμέρους θέματα εφαρμογής του νόμου. Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της DIGEA κ. Στρατής Λιαρέλης, ο Αντιπρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Κυμπουρόπουλος και ο Γενικός Διευθυντής του φορέα κ. Γιώργος Γαμπρίτσος.

 

Νωρίτερα, ο υπουργός Επικρατείας, συναντήθηκε  με τις διοικήσεις της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος και Ακροάματος (ΠΟΘΑ), της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικού Κινηματογράφου και Τηλεόρασης Οπτικοακουστικού Τομέα (ΕΤΕΚΤ-ΟΤ), του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) και της Ενωσης Τραγουδιστών Ελλάδος (ΕΤΕ). Στη διάρκεια της συνάντησης, όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές, συζητήθηκε με τους φορείς το ενδεχόμενο αξιοποίησης πόρων που σήμερα είναι χαρακτηρισμένοι ως φορολογικοί αλλά δεν εισπράττονται προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την ελληνική παραγωγή. Ο υπουργός Επικρατείας τοποθετήθηκε θετικά στη συγκεκριμένη προοπτική και τόνισε ότι θα εξεταστούν τρόποι υλοποίησής της.

Επίσης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι εκπρόσωποι των φορέων τόνισαν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

  • Η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει κανόνες στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι ευπρόσδεκτη από τον κλάδο, προκειμένου να διασφαλιστεί επιτέλους η διαφάνεια και η δεοντολογία.
  • Είναι αναγκαίες οι πρωτοβουλίες για τη διασφάλιση της αμοιβής όλων όσοι εργάζονται στις παραγωγές, αφού σήμερα ο κανόνας είναι οι τεράστιες καθυστερήσεις. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, οι ηθοποιοί που συμμετέχουν σε τηλεοπτικά σίριαλ αμείβονται στην καλύτερη περίπτωση με εξάμηνη καθυστέρηση από την προβολή του κάθε επεισοδίου, που μπορεί να αντιστοιχεί ακόμη και σε καθυστέρηση ενός και ενάμιση χρόνου από τα γυρίσματα.
  • Την ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δόλιας πτώχευσης τηλεοπτικών εταιρειών, οι οποίες θα αφήσουν πίσω τους τεράστιες οφειλές. Από την πλευρά του, ο Υπουργός Επικρατείας διαβεβαίωσε ότι έχουν περιληφθεί στη νομοθεσία που ψηφίστηκε όλες οι ασφαλιστικές δικλείδες ώστε εξασφαλιστεί η αποτροπή τέτοιων φαινομένων.
  • Την ανάγκη να ρυθμιστούν θέματα Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ασφαλιστικά, συγγενικών και πνευματικών δικαιωμάτων κ.λπ.

Στη συνάντηση έλαβαν μέρος ο Πρόεδρος της ΠΟΘΑ κ. Δημήτρης Παλαιοχωρίτης, ο Β’ Αντιπρόεδρος της ΠΟΘΑ κ. Δημήτρης Φραγκιόγλου, ο Γενικός Γραμματέας της ΠΟΘΑ κ. Κώστας Κεχαγιόγλου, ο Πρόεδρος της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ κ. Γιάννης Σιοροβίγκας, η Α’ Γενική Γραμματέας της ΕΤΕΚΤ-ΟΤ κυρία Μάχη Αρβανίτη, η Β’ Αντιπρόεδρος του ΣΕΗ κυρία Ηρώ Μανέ και ο Γενικός Γραμματέας της ΕΤΕ κ. Κώστας Σκόνδρας.

2023 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)