to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

1:11 | 07.02.2016

Πολιτική

Νέα επίθεση στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ με 20 μολότοφ

Nέα επίθεση με 20 βόμβες μολότοφ δέχθηκαν τα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ, στα Εξάρχεια, σύμφωνα με ανακοίνωση του ίδιου του κόμματος.


Αργά τη νύχτα του Σαββάτου, έγινε και πάλι επίθεση στα γραφεία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, με άγνωστους να εκτοξεύουν περίπου 20 μολότοφ εκεί, όπως έκαναν και ενάντια της διμοιρίας των ΜΑΤ που βρίσκεται κοντά στην περιοχή.

Στη συνέχεια οι άγνωστοι έβαλαν φωτιές σε κάδους, με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες ένα αυτοκίνητο, ενώ η αστυνομία προχώρησε σε προσαγωγές.

Το ΠΑΣΟΚ μάλιστα, εξαπολύει νέα επίθεση στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ σε νέα του ανακοίνωση αναφέρει πως "λίγη ώρα μετά την προκλητική ανακοίνωση του κ. Τόσκα, τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ δέχτηκαν νέα επίθεση με 20 μολότοφ! Δεν πρόκειται απλά για ανικανότητα και καρικατούρα υπουργού! Πρόκειται για παρωδία κυβέρνησης που είτε αδυνατεί είτε δεν θέλει να περιφρουρήσει τη νομιμότητα και ένα κτίριο στο κέντρο της Αθήνας. Η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός θα πρέπει να ντρέπονται για όσα συμβαίνουν! Τίθεται πλέον   ζήτημα λειτουργίας της δημοκρατίας! Η ευθύνη πλέον ανήκει στον κ Τσίπρα ..."

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που προηγήθηκε, παρατίθενταν τα μέτρα αστυνομικής προστασίας στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και γινόταν λόγος πως η κ. Γεννηματά "προφανώς ψεύδεται".

Το ΠΑΣΟΚ, απαντώντας, διαψεύδει τους ισχυρισμούς του υπουργείου και σημειώνει πως "ο ψεύτης και ο …ανίκανος τον πρώτο χρόνο χαίρονται".

Αναλυτικά, στο σχόλιο του Γραφείου Τύπου αναφέρεται πως "ο κ. Τόσκας:
Α. Ψεύδεται όταν λέει ότι διατίθενται στο ΠΑΣΟΚ πέντε ένστολοι για την 24ωρη φρούρηση του εξωτερικού χώρου του κτηρίου 

Β. Ψεύδεται όταν λέει ότι αυτοί οι αστυνομικοί προστάτευσαν τον βουλευτή Γ Αρβανιτίδη κατά την επίθεση. Οι αστυνομικοί ήρθαν χθες μετά από τηλεφωνικές οχλήσεις  δικές  μας και ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίθεση κατά των  γραφείων.

Επίσης οι 17 αστυνομικοί που αναφέρεται  καλύπτουν σε 24ωρη και εβδομαδιαία βάρδια την εσωτερική φύλαξη του κτηρίου. Δεν έχουν ούτε την ειδική εξάρτηση, ούτε την εκπαίδευση για να αντιμετωπίσουν τέτοιες επιθέσεις. 

Γ.  Ενημερώνουμε επίσης τον υπουργό ότι μετά από 17 συνεχόμενες επιθέσεις, από χθες το βράδυ φυλάσσεται το κτίριο".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)