to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:14 | 04.02.2016

Πολιτική

Σε Κω και Λέρο ο Π. Καμμένος για τα hotspot

Ομάδα κατοίκων στην Κω πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά την άφιξη την Τετάρτη στο νησί του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου που επισκέφθηκε τους χώρους όπου θα στηθούν τα κέντρα υποδοχής προσφύγων επικεφαλής κλιμακίου.


Τον Π. Καμμένο συνόδευαν, ο αναπληρωτής Υπουργός Δημήτρης Βίτσας, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ο Συντονιστής του Κεντρικού Οργάνου Διαχείρισης Μεταναστευτικού Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Τζανέτος Φιλιππάκος συνοδευόμενοι από εκπροσώπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Στο νησί της Κω δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει που θα γίνει το κέντρο υποδοχής ενώ από την πλευρά του δήμου , έχουν προταθεί δέκα ακίνητα.

Στη Λέρο ο κ. Καμένος κατέφθασε στο αεροδρόμιο με ελικόπτερο Σινούκ όπου τον υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Λέρου κ. Μιχάλης Κόλιας, ο αντιδήμαρχος κ. Κωνσταντινίδης και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στη συνέχεια μετέβησαν στο χώρο όπου ξεκίνησαν και συνεχίζονται οι εργασίες στα Λέπιδα προκειμένου να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 16 Φεβρουαρίου, οπότε εκτιμάται ότι θα λειτουργεί ο χώρος ταυτοποίησης.

Τόνισε ότι τις εργασίες και το συντονισμό του έργου αναλαμβάνει ο στρατός και η ΜΟΜΑ και θα λειτουργεί αποκλειστικά αυτός μόνο ο χώρος ως ταυτοποίησης και υποδοχής και καμία άλλη δομή. Οι δε δήμοι που επιβαρύνονται με την αναγκαστική δημιουργία αυτών των κέντρων θα ενισχυθούν ποικιλοτρόπως.

Ο Δήμαρχος Λέρου επεσήμανε ότι η όλη συνεργασία γίνεται αποκλειστικά και μόνο για να μην ξαναζήσουμε τα καλοκαιρινά φαινόμενα στο Λακκί και αναμένει την υλικοτεχνική υποστήριξη του δήμου καθώς και την πρόσληψη προσωπικού αποκλειστικά από τη Λέρο. Ο κ. Καμμένος δεσμεύτηκε ότι θα ηγηθεί προσωπικά των ενεργειών προς ικανοποίηση όλων των αιτημάτων του Δημάρχου Λέρου.

Yπόμνημα με τις θέσεις του Δήμου Κω στον πρόεδρο της Ν.Δ.

Επιστολή-υπόμνημα με τις προτάσεις και τις θέσεις του Δήμου Κω για το μεταναστευτικό, απέστειλε ο δήμαρχος κ. Γιώργος Κυρίτσης στο νέο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο Δήμαρχος Κω επισημαίνει την αντίθεση του Δήμου στη δημιουργία hot spot 40 στρεμμάτων που «είναι βέβαιο ότι εντός λίγων ημερών θα κατακλυστεί από χιλιάδες παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες και θα μετατρέψει τον τέταρτο τουριστικό προορισμό της χώρας σε αποθήκη ψυχών».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)