to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 16.01.2016

Κοινωνία

Επανέρχονται 13ος & 14ος μισθός για τους ιδ. εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με έγγραφο του υπ. Εργασίας

Με το σημερινό έγγραφό του ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας κ. Ι. Σούκος ανατρέπει το σχέδιο Μπαμπινιώτη, ο οποίος προκειμένου να εξυπηρετήσει τον εαυτό του αλλά και τους υπόλοιπους σχολάρχες-συναδέλφους του, μία ημέρα πριν λήξει η θητεία του ως Υπουργού Παιδείας, υπέγραψε παρατύπως (έχει μηνυθεί από την ΟΙΕΛΕ για τη διαδικασία αυτή) τη γνωμοδότηση 214/2012 του ΝΣΚ που εκδόθηκε μετά από παραγγελία του


Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ΟΙΕΛΕ:

Είδηση-βόμβα για τα μισθολογικά των ιδιωτικών εκπαιδευτικών! Με έγγραφο του Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας επανέρχονται τα Δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα και το επίδομα αδείας για τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς της Φ.Ε., επομένως και για το σύνολο των ιδιωτικών εκπαιδευτικών!

Με το σημερινό έγγραφό του ο Ειδικός Γραμματέας του Υπ. Εργασίας κ. Ι. Σούκος ανατρέπει το σχέδιο Μπαμπινιώτη, ο οποίος προκειμένου να εξυπηρετήσει τον εαυτό του αλλά και τους υπόλοιπους σχολάρχες-συναδέλφους του, μία ημέρα πριν λήξει η θητεία του ως Υπουργού Παιδείας, υπέγραψε παρατύπως (έχει μηνυθεί από την ΟΙΕΛΕ για τη διαδικασία αυτή) τη γνωμοδότηση 214/2012 του ΝΣΚ που εκδόθηκε μετά από παραγγελία του.

Όπως είχαμε ανακοινώσει προ ολίγων ημερών, υπήρξε καταγγελία προς το Υπουργείο Εργασίας για την κατάργηση των δώρων εορτών και επιδομάτων αδείας των διοικητικών υπαλλήλων της Φ.Ε. που επεβλήθη από τον κ. Μπαμπινιώτη, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την κατάργηση που επέβαλε στους εκπαιδευτικούς και αποφάσισε να την επιβάλλει μονομερώς και παρανόμως και στους διοικητικούς υπαλλήλους. Μετά την καταγγελία όμως το Υπουργείο Εργασίας με μια απόφαση-σταθμό αποκατέστησε τη νομιμότητα, επιβάλλοντας την αναδρομική (από το 2012) καταβολή των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας στους εργαζόμενους της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.

Έπειτα από την απόφαση αυτή, οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών της Φ.Ε. (ΣΚΦΕ και ΣΔΝΦΕ) προχώρησαν σε έγγραφο αίτημα προς τον Πρόεδρο της Φ.Ε. κ. Μπαμπινιώτη που κοινοποιήθηκε και στον Ειδικό Γραμματέα του Υπ. Εργασίας ζητώντας την καταβολή του 13ου και 14ου μισθού προς αυτούς, επικαλούμενοι τη συνταγματική αρχή της ισότητας (άρθρο 4, παρ. 1) που επιβάλλει την ισότητα αμοιβής για όμοια εργασία, ή εργασία ίσης αξίας. Αποδεχόμενος την επίκληση του Συντάγματος, αλλά και το γεγονός ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί συνάπτουν ατομικές συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου, ο Ειδικός Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας με το έγγραφό του θεωρεί πως πρέπει να καταβληθεί και πάλι ο 13ος και 14ος μισθός στους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς της Φ.Ε.

Όπως γίνεται κατανοητό, η επαναφορά των Δώρων και του επιδόματος αδείας θα ισχύσει αναλογικά και στους υπόλοιπους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς, ακριβώς με το ίδιο νομικό σκεπτικό. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί ράπισμα σε όσους επεχείρησαν να εξαθλιώσουν το 2012 τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς για ίδιον όφελος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)