to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:48 | 14.12.2015

Πολιτισμός

«Ο Πούσκιν με κόλλησε…»: Μια βραδιά για τη Μαρίνα Τσβετάγεβα

Η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου «Ραφή» εγκαινιάζει ένα residency με θέμα τη σχέση λογοτεχνίας και λυρικού τραγουδιού στον πολιτιστικό χώρο Μπαγκλαντές, με μια βραδιά αφιερωμένη στη Μαρίνα Τσβετάγεβα.


Η Ομάδα Μουσικού Θεάτρου «Ραφή», μετά τον επιτυχημένο περσινό κύκλο συναυλιών He thought he saw an elephant στο Μουσείο Ισλαμικής τέχνης, διευρύνει τη δράση της πάνω στη σχέση λογοτεχνίας και λυρικού τραγουδιού με ένα τετράμηνο residency στον πολιτιστικό χώρο Μπαγκλαντές.

Το residency εγκαινιάζεται με ενα αφιέρωμα στη μεγάλη Ρωσίδα ποιήτρια Μαρίνα Τσβετάγιεβα (1892-1941), σε συνεργασία με το περιοδικό Ποιητική. Η «πυρπολημένη φωνή» της Ρωσίας έζησε τον ευρωπαϊκό κοσμοπολιτισμό των αρχών του 20ού αιώνα, τη σοβιετική επανάσταση, την κλειστή κοινωνία των εμιγκρέδων στο Παρίσι (ενώ ταυτόχρονα αλληλογραφούσε με τον Ρίλκε και τον Πάστερνακ) για να καταλήξει φτωχή και αποξενωμένη στην πατρίδα της, «ιδανική αυτόχειρας» του καθεστώτος.
Η βραδιά περιλαμβάνει (σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση) τον κύκλο που συνέθεσε ο Σοστακόβιτς πάνω στην ποίηση της Tσβετάγιεβα, performance εμπνευσμένες απο το αφιέρωμα της Ποιητικής και αποσπάσματα της παράστασης Amor est, βασισμένη στο έργο της, σε σκηνοθεσία Δέσποινας Σιδηροπούλου και μουσική Μιχάλη Δέλτα.

Ο χώρος, παλιό κέντρο ψυχαγωγίας της μπαγκλαντεσιανής κοινότητας στην Αθήνα, μετατράπηκε απο τον Κώστα Κουτσολέλο, τον Βασίλη Νούλα και τη Βάσω Καμαράτου σε πολιτιστικό πείραμα συνεργασίας-αβαν γκάρντ δημιουργίας, ένας εναλλακτικός πόλος συσπείρωσης γύρω από τις παραστατικές τέχνες. Είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιαστούν εκεί οπερατικές περφόρμανς με σημαντικούς λογοτέχνες, λυρικούς τραγουδιστές και μουσικούς.




Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Βασιλική Κακοσαίου, Αναστασία Κότσαλη, Στράτος Παλαιολόγος, Κωνσταντίνος Ρεπάνης, Δέσποινα Σιδηροπούλου, Έλλη Χατζεϊπίδιου και ο Μιχάλης Δέλτα.
Ποιητές: Φοίβη Γιαννίση, Γιάννα Μπούκοβα, Ιορδάνης Παπαδόπουλος
Ειδική συνεργάτιδας: Μαρία Τοπάλη
22 Δεκεμβρίου
Μπαγκλαντές, Χαλκοκονδύλη 35, 21:00 μ.μ
είσοδος: 10 ευρώ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)