to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Απασφάλισε ξανά ο Αμβρόσιος

«Η ομοφυλοφιλία είναι εκτροπή από τους Νόμους της φύσεως! Είναι κοινωνικό κακούργημα! Είναι αμαρτία! Όσοι, λοιπόν, είτε την βιώνουν, είτε την υποστηρίζουν δεν είναι φυσιολογικοί άνθρωποι! Είναι αποβράσματα της Κοινωνίας!» Τάδε έφη, ο Άγιος Καλαβρύτων, ο μητροπολίτης Αιγιαλείας Αμβρόσιος, όπου σε σημερινό του κείμενο στο ιστολόγιο που διατηρεί τα βάζει με τους ομοφυλόφιλους, αλλά και όσους πολιτικούς προωθούν το σύμφωνο συμβίωσης.


 Και ο μητροπολίτης συνεχίζει: 

«Δυστυχώς, αδελφοί μου, σήμερα την Ελλάδα διοικούν και μερικά τέτοια ανθρωπάρια! Ασφαλώς αποτελούν μια μικρή μειοφηφία στο σύνολο των Μελών της Βουλής των Ελλήνων! Υπάρχουν όμως! Είναι μερικά αποβράσματα της Κοινωνίας, περιθωριακοί άνθρωποι, ελαττωματίες, εξευτελισμένοι, άνθρωποι του σκότους οι οποίοι τώρα πιά με την ευκαιρία της υπεροχής της αριστερής πτέρυγας σήκωσαν πια κεφάλι! Σας συμβουλεύω: Μη τους πλησιάζετε! Μη τους ακούτε! Μη τους εμπιστεύεσθε! Είναι οι κολασμένοι της Κοινωνίας»! 

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ποιμενάρχης της Αιγιαλείας εκφράζει λόγο ρατσιστικό, λόγο μίσους, λόγο ακροδεξιό και απάνθρωπο που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με το σχήμα του. Είναι γνωστός απ' το παρελθόν ο φιλοχρυσαυγίτικος λόγος του, ενώ μπορεί να πει κανείς ότι συναγωνίζεται επάξια τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο σε ρατσιστικά σχόλια κατά των μεταναστών και των προσφύγων. 
Αναρωτιέται κανείς τί κάνει η Ιερά Σύνοδος και δεν έχει προσπαθήσει να τον συγκρατήσει όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Αμβρόσιος δεν «μασάει» από τέτοια. Και πώς είναι δυνατόν άλλωστε όταν ο ίδιος έχει μια πολύ συγκεκριμένη άποψη για την Εκκλησία και τα όργανά της. Ηταν στις 26 Ιουλίου του 2000 όταν δήλωνε: «Η Ιερά Σύνοδος είναι πάνω από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τη Βουλή, την κυβέρνηση και τη δικαστική εξουσία». 

Η Ιερά Σύνοδος μπορεί να τον χαίρεται.  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)