to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:49 | 04.12.2015

Διεθνή

Πιστή στο Ισλαμικό Κράτος μία εκ των δραστών στην Καλιφόρνια

Πίστη στον ηγέτη του «Ισλαμικού Κράτους» Άμπου Μπακρ αλ Μπαγκντάντι φέρεται ότι είχε δηλώσει μέσω λογαριασμού στο facebook η μία εκ των δραστών της επίθεσης με τους 14 νεκρούς στον Σαν Μπερναντίνο της Καλιφόρνιας, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNN.


Όπως αναφέρεται, έπειτα από πληροφορίες που προέρχονται από την αμερικανική αστυνομία, η 27χρονη Τασφίν Μαλίκ διατηρούσε δεύτερο λογαριασμό στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης και μέσω αυτής ανήρτησε στο Διαδίκτυο μια δήλωση όπου εξέφραζε την υποστήριξή της στον ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους.

Η έρευνα της αστυνομίας επικεντρώνεται στο να διευκρινιστούν τα κίνητρα της επίθεσης. Πάντως πολλοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο αρχηγός της αστυνομίας του Σαν Μπερναρντίνο Τζάροντ Μπούργκουαν, υποστήριξαν η εξτρεμιστική ιδεολογία βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

Οι ερευνητές εξετάζουν τους υπολογιστές του ζευγαριού και τα κινητά τους τηλέφωνα για να επιβεβαιώσουν εάν επισκέπτονταν συχνά τζιχαντιστικούς ιστότοπους ή διατηρούσαν επαφές με εξτρεμιστικές οργανώσεις, σύμφωνα με αξιωματούχους στην Ουάσιγκτον που πρόσκεινται στην έρευνα.

Ωστόσο τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι οι δράστες της επίθεσης στο Σαν Μπερναρντίνο φαίνεται πως άντλησαν έμπνευση, δεν έλαβαν ωστόσο απευθείας εντολές από την τζιχαντιστική οργάνωση.

ΚαλιφόρνιαΟλονυχτία για τους νεκρούς της επίθεσης | AP Photo/Mark J. Terrill

Η Τασφίν Μαλίκ, 27 ετών, και ο σύζυγός της, Σάγεντ Ριζουάν Φαρούκ, 28 ετών, σκοτώθηκαν σε ανταλλαγή πυροβολισμών με την αστυνομία ώρες μετά το μακελειό στο κέντρο κοινωνικών υπηρεσιών Inland Regional Center στο Σαν Μπερναρντίνο, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 χλμ. ανατολικά του Λος Άντζελες. Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη μαζική δολοφονία στις ΗΠΑ τα τελευταία 3 χρόνια.

Ένας Έλληνας μεταξύ των θυμάτων

Στο μεταξύ έγινε γνωστό ότι μεταξύ των θυμάτων βρίσκεται και ο ελληνικής καταγωγής Νίκολας Θαλασσινός. Ο 52χρονος άνδρας ήταν επίσης επιθεωρητής υγείας και μάλιστα συνεργαζόταν με τον Σάγεντ Φαρούκ, τον έναν εκ των δραστών στο αρμόδιο τμήμα της υπηρεσίας Υγείας της κομητείας του Σαν Μπερναρντίνο, σύμφωνα με τη σύζυγό του Τζένιφερ.

Όπως δήλωσε, «τα πήγαιναν καλά» και ο Φαρούκ ήταν άνθρωπος που «τα πήγαινε καλά με όλους. Αυτό είναι το πιο σοκαριστικό».

(efsyn.gr)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)