to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:45 | 03.12.2015

πηγή: stokokkino.gr

Διεθνή

Χιλιάδες Νορβηγοί έκαναν αίτηση για να κυνηγήσουν 16 από τους 30 λύκους που απόμειναν στη χώρα!

11.571 αιτήσεις φέτος από Νορβηγούς κυνηγούς, για άδεια θήρευσης των λύκων. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, 723 κυνηγοί για κάθε λύκο. Και μάλιστα, για ένα πληθυσμό που μπορεί να αριθμεί μόλις 30 άτομα ελεύθερα στην άγρια φύση της χώρας.


Αμέσως μετά, σε ζήτηση έρχεται η νορβηγική καφέ αρκούδα, με 10.930 εγγεγραμμένους κατόχους άδειας να δηλώνουν πρόθεση για το κυνήγι 18 ζώων, ενώ το τρίτο πιο δημοφιλές ζώο για κυνήγι ήταν το σαρκοβόρο θηλαστικό αδηφάγος, με 10.820 ενδιαφερόμενους για 141 άτομα, σύμφωνα με το μητρώο κυνηγών της χώρας.
 

Ο αριθμός των κυνηγών που εγγράφηκαν για το κυνήγι λύκων τη σεζόν 2015-16 είναι αρκετά υψηλότερος σε σύγκριση με τη σεζόν 2013-14, όπου τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία δείχνουν ότι οι ενδιαφερόμενοι ήταν κάτω από 10.000.
 

Στη Νορβηγία,χώρα με ισχυρή κυνηγετική παράδοση, η εποχή κυνηγιού λύκων ξεκινά την 1η Οκτωβρίου και λήγει στις 31 Μαρτίου. Πάνω από 200.000 εγγεγραμμένοι κυνηγοί υπάρχουν στη χώρα, μεταξύ των οποίων και 500 γυναίκες που κάθε χρόνο αυξάνουν το ποσοστό τους.
 

Ο μεγαλύτερος αριθμός λύκων συναντάται στο νοτιοανατολικό τμήμα της Νορβηγίας, όπου υπάρχει καθορισμένος βιότοπος, αλλά αρκετοί λύκοι περιπλανώνται σε άλλες περιοχές της χώρας, θέτοντας τη ζωή τους σε κίνδυνο.

Πιο τυχεροί οι λύκοι που εισέρχονται στη Σουηδία, τη Φινλανδία ή τη Ρωσία, καθώς σε αυτές τις χώρες προστατεύεται περισσότερο η βιωσιμότητα των εύθραυστων πληθυσμών.
 

Δυσάρεστη εντύπωση για τον πολιτισμός μας, προκαλεί το γεγονός ότι ενώ, ούτε οι αρκούδες, ούτε οι λύκοι έχουν τα επιθυμητά επίπεδα πληθυσμού, οι νορβηγικές αρχές αποφάσισαν να εκδώσουν άδειες κυνηγιού για την προστασία των μικρών κτηνοτροφικών μονάδων, όπως ανέφερε το υπουργείο Περιβάλλοντος της χώρας.
 

Ειδικοί επιστήμονες αναφέρουν πως η κυβερνητική πολιτική επί του παρόντος επιτρέπει την παρουσία τριών θηλυκών ικανών για αναπαραγωγή εντός της οριοθετημένης προστατευόμενης περιοχής., βστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για τη διατήρηση ενός υγιούς πληθυσμού.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)