to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:25 | 24.11.2015

Πολιτισμός

Ο Λουκιανός Κηλαηδόνης στον 105,5 στο Κόκκινο: «Υδράργυροι», το Soundtrack για ένα φιλμ νουάρ που δεν γυρίστηκε ποτέ

Υδράργυροι είναι η συλλογή δεκαοκτώ μικρών διηγημάτων που έγραψε το 1975 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, η οποία κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά σε βιβλίο, σε τριακόσια αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον ίδιο αντίτυπα. Με τα διηγήματα αυτά, ο Λουκιανός επιχειρεί για πρώτη φορά την ανασύνθεση των αναμνήσεών του από πράγματα που τον συνθέτουν και κυρίως τα φιλμ νουάρ της δεκαετίας του ’50 μέσα από ένα τελείως προσωπικό ύφος γραφής.


#Πρεμιέρα Δευτέρα 30.11 στις 00:00

Υδράργυροι είναι η συλλογή δεκαοκτώ μικρών διηγημάτων που έγραψε το 1975 ο Λουκιανός Κηλαηδόνης, η οποία κυκλοφόρησε την ίδια χρονιά σε βιβλίο, σε τριακόσια αριθμημένα και υπογεγραμμένα από τον ίδιο αντίτυπα. Με τα διηγήματα αυτά, ο Λουκιανός επιχειρεί για πρώτη φορά την ανασύνθεση των αναμνήσεών του από πράγματα που τον συνθέτουν και κυρίως τα φιλμ νουάρ της δεκαετίας του ’50 μέσα από ένα τελείως προσωπικό ύφος γραφής.

Την επόμενη χρονιά, το 1976, και σε συνέχεια των Υδραργύρων, κυκλοφόρησε και η Media Luz,  το Soundtrack για ένα φιλμ νουάρ που δεν γυρίστηκε ποτέ. Με το δίσκο αυτό, ο Λουκιανός βάζει τις μουσικές βάσεις για το μεταγενέστερο προσωπικό τραγουδοποιητικό του τρόπο που όλοι αγαπήσαμε.

Σήμερα, σαράντα χρόνια μετά, ο Λουκιανός Κηλαηδόνης διαβάζει ο ίδιος τους Υδράργυρους σε ένα ραδιοφωνικό ένθετο στον 105,5 Στο Κόκκινο που θα μεταδίδεται από τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου καθημερινά τα μεσάνυχτα. Κάθε ένα από τα δεκαοκτώ διηγήματα της συλλογής θα ακολουθείται -ως αναπόσπαστο σώμα- από ένα ξεχωριστό μουσικό θέμα της Media Luz. Η ιδέα και η επιμέλεια της παραγωγής αυτών των ραδιοφωνικών ενθέτων ανήκει στον Αλέξη Βάκη.

Τα διηγήματα των Υδράργυρων, μαζί με τις αυθεντικές ηχογραφήσεις έτσι όπως τα διαβάζει ο δημιουργός τους, που θα συνοδεύονται από τα μουσικά θέματα της Media Luz, θα κυκλοφορήσουν σε βιβλίο-cd, σε παραγωγή του 105,5 Στο Κόκκινο με την ευγενική συγκατάθεση της Minos- EMI.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)