to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Σαντορίνη: Καταγγελίες για δόμηση στα βράχια της Οίας

Ένα φαινόμενο που δυστυχώς δεν είναι σπάνιο, καταγγέλλεται το τελευταίο διάστημα από πολίτες της Σαντορίνης με δημόσιες αναρτήσεις φωτογραφιών, που δείχνουν την ανάπτυξη ανεξέλεγκτης δόμησης, ακόμη και στα βράχια της Οίας, αλλά και στην περιοχή της Βλυχάδας με το μοναδικό ανάγλυφο της παραλίας της...


Όπως αναφέρουν σε ψήφισμα που έχουν αναρτήσει για την προστασία της Καλντέρας και της παραλίας της Βλυχάδας, η ανεξέλεγκτη δόμηση, υπό το μανδύα της νομιμότητας ακόμη και στον παραδοσιακό οικισμό  της Οίας,που στα λόγια μόνο πια προστατεύεται από το Προεδρικό Διάταγμα του 1981, καθώς και η αλόγιστη τουριστική εκμετάλλευση με μονάδες μεγάλης δυναμικότητας σε περιοχές που μόνο ήπιες μορφές ανάπτυξης χωρούν, όπως η περιοχή της Βλυχάδας με το μοναδικό ανάγλυφο της παραλίας της.



Η κίνηση "Πολίτες Οίας", κρούει κώδωνα κινδύνου, τονίζοντας, ότι ο πρώτος τουριστικός προορισμός της Ελλάδας, η Σαντορίνη, σύντομα θα "εξαντληθεί" από την κακοποίηση που της επιφυλάσσουν αρμόδιοι χωρίς όραμα και πυγμή να αναλάβουν το μέλλον και την τύχη της, και επιτήδειοι που την αντιμετωπίζουν ως χρυσωρυχείο.

Ζητούν, να αναλάβουν άμεσα τις ευθίνες τους οι αρμόδιοι υπουργοί και ο δήμος Θήραςνα σταματήσει η κακοποίηση, να εφαρμοστούν οι νόμοι που υπάρχουν καθώς και οι μελέτες για την φέρουσα ικανότητα του νησιού ώστε ο τουρισμός και η ανάπτυξη να εξορθολογιστούν όσο είναι ακόμη καιρός με σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και το περιβάλλον.

Τα ερωτήματα που τίθενται από πολίτες δημόσια είναι αλεπάλληλα σχετικά με το φαινόμενο, όπως και τα ερωτήματα που τίθενται, συνοδευόμενα από φωτογραφίες.



Είναι πραγματικά αδιανόητο κάποιοι στο βωμό του κέρδους να μη σέβονται τη μοναδικότητα του τοπίου της Σαντορίνης και να προβαίνουν σε ενέργειες που αλλοιώνουν το ξεχωριστό τοπίο, που μεσοπρόθεσμα, όπως έχει αποδειχθεί σε πλείστες ανάλογες περιπτώσεις, θα αποβεί καταστροφικό για όλη την κοινωνία.

Πηγή: Cyclades Voice

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)