to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

"Πράσινο" για τις 100 δόσεις, εν αναμονή για τα "κόκκινα" δάνεια

Με συμφωνία στο θέμα της ρύθμισης των 100 δόσεων ξεκίνησε πριν από λίγο η διαπραγμάτευση μεταξύ του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και των επικεφαλής των Θεσμών -Στόχος είναι να "κλείσουν" όλα τα ανοιχτά ζητήματα μέχρι αύριο Σάββατο, ώστε την Κυριακή να συνεδριάσει το EuroWorking Group και η Δευτέρα το Eurogroup.


Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η "Αυγή", ανάμεσα στην επιμονή των δανειστών να χάνεται η ρύθμιση των εκατό δόσεων από οφειλέτη ο οποίος καθυστέρησε έστω και μία ημέρα να πληρώσει τρέχουσα φορολογική του υποχρέωση και το περιθώριο των τριάντα ημερών που ψήφισε η κυβέρνηση, επιλέχθηκε η "χρυσή τομή".

Προς το παρόν παραμένει το διάστημα των 30 ημερών (από τη λήψη ειδοποίησης για νέα ληξιπρόθεσμη εκτός ρύθμισης οφειλή) αλλά το διάστημα αυτό θα αλλάξει σταδιακά με δύο ενδιάμεσους σταθμούς τον Ιούνιο του 2016 και τον Ιανουάριο του επομένου έτους.

Επομένως, σύμφωνα με πληροφορίες, οι 30 μέρες ανά μήνα παραμένουν το πρώτο εξάμηνο του 2016, γίνονται 15 μέρες ανά μήνα το δεύτερο εξάμηνο του 2016 και από 1/1/2017 γίνεται 15 ημέρες ανά εξάμηνο. Εν ολίγοις, από τις αρχές του 2017, αν κάποιος οφειλέτης καθυστερήσει την πληρωμή της δόσης το Μάρτιο έως 15 ημέρες μόνο, η επόμενη φορά που θα μπορεί να καθυστερήσει είναι το Σεπτέμβριο!

Πλέον, το "αγκάθι" το οποίο παραμένει δεν είναι άλλο από το δίπτυχο των κόκκινων δανείων και των πωλήσεων σε distress funds που επιχειρεί να αποτρέψει η κυβέρνηση σε συνδυασμό με το θέμα των πλειστηριασμών όπου επίσης οι διαπραγματεύσεις μέχρι σήμερα δεν έχουν οδηγήσει σε κοινή απόφαση.

(πηγή: Αυγή)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)