to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:46 | 22.10.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Ο. Γεροβασίλη: Ομόφωνη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για την αποπομπή της κ. Σαββαϊδου (βίντεο)

«Σε τέτοιες εποχές δύσκολες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής»


«Το υπουργικό συμβούλιο ομόφωνα έκανε δεκτή την εισήγηση του υπ. Οικονομικών να παυθεί από τα καθήκοντά της η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, κ. Σαββαϊδου. Σε τέτοιες εποχές δύσκολες δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε δημόσιους λειτουργούς να λειτουργούν ενάντια στο Δημόσιο συμφέρον και να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις που ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από  άλλες κυβερνήσεις και αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής. Υπάρχουν νόμοι, κανόνες στη χώρα και θα τηρηθούν." δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος εξερχόμενη του υπουργικού Συμβουλίου.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο η κ. Γεροβασίλη είπε ότι η συζήτηση αφορούσε κυρίως ζητήματα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και ότι δεν περιελάμβανε το ασφαλιστικό.

Ολόκληρη η δήλωση της Κυβερνητικής Εκπρόσωπου Όλγας Γεροβασίλη, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου:

Μόλις ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο, το οποίο ομοφώνως έκανε αποδεκτή την εισήγηση του υπουργού Οικονομικών για την παύση από τα καθήκοντά της της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, κυρίας Σαββαΐδου.

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, σε τέτοιες εποχές δύσκολες για την ελληνική κοινωνία, για τον ελληνικό λαό, δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ειδικά σε δημόσιου λειτουργού να λειτουργεί ενάντια στο δημόσιο συμφέρον.

Επίσης, να ευνοούν συγκεκριμένες επιχειρήσεις, οι οποίες ευνοήθηκαν και στο παρελθόν από άλλες κυβερνήσεις και που αποτέλεσαν τον πυρήνα της διαπλοκής.

Σε αυτή τη χώρα υπάρχουν νόμοι, κανόνες και θα τηρηθούν. Σας ευχαριστώ.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Δεν θα υπάρχει ένα κενό μέχρι να βρεθεί ο αντικαταστάτης;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Θα λυθούν όλα, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Η κυβέρνηση μπορεί να πάρει μια τέτοια απόφαση;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Είμαστε κυρίαρχο κράτος. Αυτό δεν θα πρέπει να το ξεχνάμε. Και η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου ομοφώνως, με εισήγηση του υπουργού Οικονομικών, ήταν αυτή και έγινε αποδεκτή.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Πώς θα πάει η συζήτηση για την πρώτη κατοικία;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Δεν είμαστε, αυτή τη στιγμή, για όλα τα θέματα εδώ. Ολοκληρώθηκε το Υπουργικό Συμβούλιο. Συζητήθηκαν τα θέματα της ανακεφαλαιοποίησης, τα ζητήματα των τοποθετήσεων των δικαστών που εκκρεμούσαν και συζητήθηκαν θέματα για τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης για το επόμενο διάστημα.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Το Ασφαλιστικό τέθηκε;

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ: Το Ασφαλιστικό; Όχι, δεν ήταν θέμα της συζήτησης. Σας ευχαριστώ.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)