to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

6:53 | 21.10.2015

Διεθνή

Β. Φάιμαν: Γρήγορες πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις για το προσφυγικό ζήτημα

H Ευρώπη πρέπει να δείξει ότι είναι αρκετά ισχυρή ώστε να τακτοποιήσει την προσφυγική κρίση με αλληλεγγύη, εκτιμά ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας, Βέρνερ Φάιμαν, σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη.



Ο κ. Φάιμαν ανέφερε πως η Γερμανίδα ομόλογός του συνομιλεί για το θέμα αυτό με την Τουρκία, διεξάγονται από κοινού συνομιλίες με την Ελλάδα για τη δημιουργία κέντρων καταγραφής προσφύγων και υπάρχει στενός συντονισμός με τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ολλανδία και τη Σουηδία.

Υπάρχουν "δυστυχώς" άλλες χώρες στην Ευρωπαϊκή Ένωση οι οποίες θέλουν να αποποιηθούν των ευθυνών τους και χρειάζεται ακόμη αρκετός χρόνος δουλειάς για να μπορέσει κανείς να τις μεταπείσει, παρατήρησε ο Βέρνερ Φάιμαν.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι, όσο νωρίτερα ληφθούν στην ΕΕ οι πολιτικές και οικονομικές αποφάσεις, τόσο γρηγορότερα θα δημιουργηθεί το αίσθημα στον πληθυσμό, ότι στην Ευρώπη από κοινού μπορεί κανείς να καταφέρει κάτι.

Σε σχέση με την Αυστρία, ο καγκελάριος ανέφερε ότι υπάρχουν ακόμη αρκετά να γίνουν, καθώς έως το τέλος του χρόνου, ο αριθμός των προσφύγων που θα υποβάλουν αίτηση χορήγησης ασύλου αναμένεται να ανέλθει στις 80.000. 

Τα υπάρχοντα καταλύματα δεν επαρκούν για έναν τέτοιο αριθμό προσώπων, και, παρότι έχουν δημιουργηθεί 1.700 επιπλέον θέσεις, 500 άνθρωποι εξακολουθούν να διαμένουν σε σκηνές.

Ο ίδιος κάλεσε τις αρχές των εννέα αυστριακών ομόσπονδων κρατιδίων να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους ως προς την ποσόστωση του αριθμού των προσφύγων, τονίζοντας ότι η Αυστρία θα πρέπει να τηρήσει η ίδια εκείνα που ζητά από την Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)