to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:28 | 14.10.2015

Πολιτική

"Σαράβαλο" η ΝΔ για τον Δένδια - "Διάλογος καφενείου" και ντροπή για τον Σπηλιωτόπουλο

Γαλάζια στελέχη σε απόγνωση...


Με... σαράβαλο παρομοίασε τη ΝΔ, ο Νίκος Δένδιας λέγοντας χαρακτηριστικά σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές ότι «και τον Χάμιλτον, τον καλύτερο οδηγό της Φόρμουλα 1 να επιλέξουμε, με ένα σαράβαλο δεν υπάρχει πιθανότητα να τρέξει καλά».

Η Ν.Δ. έπρεπε από τον Ιανουάριο να εξηγήσει γιατί έχασε και να προσδιορίσει την ταυτότητά της, αλλά περιέργως επί πέντε μήνες δεν το έπραξε, δήλωσε ο βουλευτής του κόμματος, μιλώντας στον Βήμα FM.

Ο πρώην υπουργός της ΝΔ, Άρης Σπηλιωτόπουλος  στο Κόκκινο και τον Δημήτρη Κουκλουμπέρη σχολίασε την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο περιβάλλον της Συγγρού.

Για τις εξελίξεις στη ΝΔ και το διχαστικό κλίμα που επικρατεί 
 
-Κατώτερα των περιστάσεων και της ιστορίας της ΝΔ τα όσα συμβαίνουν.
 
-Δεν είναι έντονος διάλογος, είναι διάλογος καφενείου, δεν έχουν πολιτικό περιεχόμενο και ουσία οι αντιπαραθέσεις.
 
-Μόνο νοσηρό μπορεί να χαρακτηριστεί το κλίμα που επικρατεί. Ντροπιάζει τη ΝΔ, την ιστορία της και όσους πάλεψαν γι΄αυτή. Θυμίζει καλλιστεία και όχι ουσιαστική πολιτική συζήτηση. 
 
 
Για το ασαφές πολιτικό στίγμα της ΝΔ 
 
-Η ΝΔ δυστυχώς το τελευταίο διάστημα και όχι με ευθύνη της σημερινής ηγεσίας, εξέπεμψε μηνύματα απεμπόλησης των αρχών και των αξιών της αλλά και του αστικού χαρακτήρα που κατείχε. 
 
- Έκανε μια απίστευτη στροφή με ανάδειξη των λούμπεν στοιχείων ως πλειοψηφούσας τάσης μέσα στο κόμμα και εκεί η ΝΔ άρχισε να ετεροπροσδιορίζεται χάνοντας την πολιτικής της φυσιογνωμία. Παθογενή συμπτώματα μιας απώλειας ταυτότητας που πρέπει να αρχίσει να συζητά εκ νέου... 
 
-Η ΝΔ πρέπει να προσεγγίσει την αστική κουλτούρα και να αποσαφηνίσει το στίγμα της. Η ΝΔ θυμίζει σούπερ μάρκετ που μπορεί κανείς να βρει τα πάντα, είναι ασαφές το πολιτικό στίγμα, οι εκλογείς δε μπορούν να ξεχωρίσουν την κυρίαρχη τάση και αυτό κάνει απωθητική τη ΝΔ.
 
-Ο νεοφιλελευθερισμός απέτυχε παταγωδώς. Δε μπορεί η ΝΔ να πρεσβεύει αυτές τις λύσεις.
 
-Η ΝΔ πρέπει να αγκαλιάσει ότι προοδευτικό και σύγχρονο μέσα στην κοινωνία. Πρέπει να στοχεύσει στο μεσαίο χώρο. Ένα κομμάτι που αγκάλιασε στις τελευταίες εκλογές τον ΣΥΡΙΖΑ. 
 
Για τους τέσσερις υποψηφίους αρχηγούς 
 
-Δεν ξέρω τις απόψεις και τις θέσεις τους, αντιπαράθεση επί της διαδικασίας καμία συζήτηση για τα πολιτικά και ιδεολογικά τους χαρακτηριστικά. Δε βοηθούν να καταλάβουμε αν μπορεί η ΝΔ να τραβήξει μπροστά.
 
-Αν αποφασίσει να μείνει περιχαρακωμένη στο δεξί φάσμα, ας το πει κι ας αφήσει το μεσαίο κομμάτι στον ΣΥΡΙΖΑ. Κι ο καθένας ας πάρει τις αποφάσεις του. 
 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)