to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:37 | 09.10.2015

Κοινωνία

Αποκλεισμό του από το αντιφασιστικό Φεστιβάλ καταγγέλλει (και) ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας

«Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να υψώνονται νέα τείχη, αντί να γκρεμίζονται τα ήδη υπάρχοντα, αλλά να εξασφαλίζεται η πιο πλατειά ενότητα και ευρύτητα του αντιφασιστικού κινήματος, ενάντια στη νεοφασιστική απειλή και στο εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής» τονίζε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας


Η ανακοίνωσή της:

Σε πρόσφατη συνέλευση 20-25 μελών της Αντιφασιστικής Κίνησης Καλαμάτας, με μια αιφνιδιαστική και αντιδημοκρατική μεθόδευση, επιχειρήθηκε να αποκλειστεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το επικείμενο αντιφασιστικό – αντιρατσιστικό φεστιβάλ, παρά τη διαφωνία κάποιων εκ των παρευρισκομένων που δεν ανήκουν σ'αυτόν.  Δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό, αλλά για πανελλαδικό σχεδιασμό, που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη, μετά το πρόσφατο εκλογικό αποτέλεσμα.

Το αντιφασιστικό κίνημα δεν είναι η ιδιοκτησία ή εργαλείο κάποιων μικρών συλλογικοτήτων της αριστεράς. Η επιχειρούμενη τακτική της περιχαράκωσης απομονώνει από το κίνημα τη συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας και του στερεί τη μαζικότητα.

Το ζητούμενο σήμερα δεν είναι να υψώνονται νέα τείχη, αντί να γκρεμίζονται τα ήδη υπάρχοντα, αλλά να εξασφαλίζεται η πιο πλατειά ενότητα και ευρύτητα του αντιφασιστικού κινήματος, ενάντια στη νεοφασιστική απειλή και στο εγκληματικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έστω την ύστατη στιγμή, θα αναθεωρηθεί αυτό το αντιδημοκρατικό και ρατσιστικό ατόπημα αποκλεισμού του ΣΥΡΙΖΑ που τα τελευταία χρόνια άσκησε κυρίαρχη πολιτική επιρροή και κινητοποίησε μεγάλες μάζες της κοινωνίας ενάντια στο νεοναζισμό.

Καλούμε  τους δημοκρατικούς πολίτες της Καλαμάτας να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε τέτοιες παράλογες μεθοδεύσεις. Είναι τουλάχιστον ακατανόητο να γίνονται προσπάθειες αποκλεισμού από αντιφασιστικές εκδηλώσεις αντιφασιστών αγωνιστών και αντιρατσιστικών -  αντιφασιστικών κομμάτων!

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)