to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:04 | 24.09.2015

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Έρευνα από την ΕΡΤ για τους πομπούς της ertOpen - ΠΟΣΠΕΡΤ: Η ertOpen "δικαιούται και θα παραμείνει ανοικτή"

Με το θέμα της αστυνομικής επιχείρησης στα Τουρκοβούνια, εναντίον του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννη και του Ταμία Δ. Κούνη, μετά από καταγγελία στην ΕΕΤΤ- Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, για παράνομη εκπομπή σήματος από συχνότητα της ΕΡΤ, ασχολήθηκε την Πέμπτη, μεταξύ άλλων, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας.


Υπενθυμίζεται ότι μετά από αστυνομική έρευνα παρουσία εισαγγελέα και εκπροσώπου της ΕΕΤΤ κατασχέθηκε εξοπλισμός εκπομπής ραδιοφωνικού σήματος και προσήχθησαν οι επικεφαλής της ΠΟΣΠΕΡΤ, οι οποίοι στη συνέχεια αφέθησαν ελεύθεροι.  

Αν και η συχνότητα 106,7 FM από την οποία εξέπεμπε η ertOpen, με ευθύνη της ΠΟΣΠΕΡΤ, ανήκει στην ΕΡΤ, την υποχρέωση ελέγχου του ραδιοφάσματος έχει η  ΕΕΤΤ, η οποία και κινητοποίησε τις αστυνομικές και δικαστικές αρχές.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Δ.Σ. της ΕΡΤ, αποφάσισε:

(α) Να διατάξει έρευνα προκειμένου να διαπιστώσει εάν λείπει πομπός της ΕΡΤ, καθώς δημοσιεύματα έφεραν τον πομπό που κατασχέθηκε από την αστυνομία να ανήκει στη Δημόσια τηλεόραση. Σημειώνεται πάντως ότι άλλες πληροφορίες, φέρουν τον εν λόγω πομπό που είναι εγκατεστημένος σε παράνομο σημείο εκπομπής στα Τουρκοβούνια να ανήκει σε ιδιώτη.

(β) Να αποστείλει εξώδικο σε ιδιώτη τεχνικό, ο οποίος συνεργαζόταν με την ertOpen στο παρελθόν, να σταματήσει,σύμφωνα με την ΕΡΤ, τη συκοφαντική δυσφήμιση, σύμφωνα με την οποία δήθεν ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διον. Τσακνής και ο Διευθύνων σύμβουλος Λάμπης Ταγματάρχης δεν προφυλάσσουν τη δημόσια περιουσία.

Σημειώνεται τέλος, ότι η ΕΕΤΤ απευθύνθηκε στον εισαγγελέα και στις αστυνομικές αρχές, παρότι έχει στα χέρια της καταγγελίες τουλάχιστον από τον περασμένο Ιούνιο και ενωρίτερα, μετά από έγγραφο του ΕΣΡ το οποίο της διαβιβάστηκε τρεις μέρες πριν τις εκλογές, στις 17 Σεπτεμβρίου.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

____________________________________

ΠΟΣΠΕΡΤ: Η ertOpen "δικαιούται και θα παραμείνει ανοικτή"

Στο χθεσινό επεισόδιο της κατάσχεσης των μηχανημάτων μέσω των οποίων εξέπεμπε η ertOpen και της προσαγωγής της του προέδρου και του Ταμία της, αναφέρεται επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ.

Σύμφωνα με την ΠΟΣΠΕΡΤ- Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας- Τηλεόρασης η ertOpen «δικαιούται και θα παραμείνει ανοικτή».

Η ΠΟΣΠΕΡΤ υποστηρίζει ότι η εκπομπή της από τη συχνότητα 106,7 που ανήκει την ΕΡΤ «κατοχύρωνε τη συχνότητα ώσπου να γίνει χρήση της από την ΕΡΤ.   Επίσης, ζητά από την κυβέρνηση να «κατοχυρώσει» την εκπομπή της ertOpen.  Προφανώς από την ίδια ή άλλη συχνότητα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Η ΠΟΣΠΕΡΤ μετά τα χθεσινά απαράδεκτα, αντιδημοκρατικά γεγονότα και την κατάσχεση των μηχανημάτων εκπομπής από την αστυνομία, την ΕΕΤΤ και τον εισαγγελέα,  με σκοπό να φιμώσουν και να ρίξουν «μαύρο» στην ΕΡΤopen, καθώς και την απαγγελία κατηγοριών απέναντι στον Πρόεδρο της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, τον Γραμμ. Οικονομικού Δημήτρη Κούνη και αλληλέγγυων, ευχαριστεί για τη συγκινητική και διαχρονική συμπαράστασή τους : τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους αλληλέγγυους, τα συνδικάτα, τις συνδικαλιστικές παρατάξεις, τα κινήματα της κοινωνίας, τους πολιτικούς φορείς και τα κόμματα που με τον πιο καταγγελτικό τρόπο εξέδωσαν σκληρές ανακοινώσεις κατά των υπευθύνων και τον ανοίκειο τρόπο κλεισίματος της φωνής των εργαζομένων, δήλωσαν δε τη συμπαράστασή τους και διακήρυξαν την αναγκαιότητα της ύπαρξης της EΡΤopen.

Καταδίκασαν όλους αυτούς που κρύβονται πίσω από τέτοιες στοχευμένες ενέργειες, όταν όλοι γνωρίζουν ότι το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο – κυρίως το ραδιοφωνικό - με δύο αποφάσεις του Δ' Τμήματος του ΣτΕ, καθώς και της ολομέλειάς του, έχει κρίνει τελεσίδικα ότι κανένας ραδιοφωνικός σταθμός δεν λειτουργεί σε νομοθετικό πλαίσιο λειτουργίας, που εδώ και 15 χρόνια αναμένεται και έχει επίσης ακυρωθεί κάθε απόπειρα διαφοροποίησης, όπως και της τότε Υφυπουργού κας. Βούλτεψη  που το προσπάθησε. Είναι σε εκκρεμότητα το όλο θέμα και ο σημερινός αρμόδιος Υπουργός έχει υποσχεθεί ότι θα δοθεί σύντομα λύση.

Η ΕΡΤopen που λειτουργεί αυτοδιαχειριστικά και με αλληλέγγυους, χωρίς καμία αμοιβή σε κανέναν, εξέπεμπε στη συχνότητα 106,7 συχνότητα της ΕΡΤ που εξέπεμπε ο «Φιλία» και κατοχύρωνε τη συχνότητα  ώσπου να γίνει χρήση της από την ΕΡΤ.  Άλλωστε καμιά καταγγελία, πουθενά, δεν έγινε από την ΕΡΤ.

Σε κάθε περίπτωση δεν θα κάνουμε «κυνήγι μαγισσών» για να βρούμε τους νοσηρούς εγκεφάλους αυτής της ενέργειας. Η ευθύνη όμως της κατοχύρωσης από την κυβέρνηση ώστε να προλάβει τέτοιες ενέργειες, της αποδίδεται καθ' ολοκληρία.
Δηλώνουμε ότι η ΕΡΤopen δεν είναι «τοτέμ» και ξεπερασμένη από τη σημερινή πραγματικότητα.

Η ΕΡΤopen είναι μια αναγκαιότητα που με τους αλληλέγγυους μαζί δίνει φωνή σε όλους τους αποκλεισμένους από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης, συστημικά και μη. Δίνει φωνή στα συνδικάτα, στους κοινωνικούς φορείς,  στη νεολαία, στους φοιτητές, στην ΚΕΕΡΦΑ – μετανάστες, στις συλλογικότητες - πολιτικές ή μη, στους ανθρώπους του πολιτισμού, της ψυχαγωγίας, των σπορ και σε όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου ή μη, αναδεικνύοντας με ιδιαίτερο και δημοκρατικό τρόπο τα προβλήματα της χειμαζόμενης κοινωνίας από τα μνημόνια που φέρνουν την κατάργηση των κοινωνικών δομών, των ατομικών, συλλογικών, εργασιακών, συνταγματικών δικαιωμάτων, φέρνουν την εξαθλίωση, τις αυτοκτονίες, την υποδούλωση και την απαξίωση κάθε ανθρώπου που ζει σε τούτη εδώ τη χώρα και θέλει να είναι ελεύθερος.

Η ΕΡΤopen με την παγκοίνως γνωστή ιστορία της σε όλους και με τη συμβολή της στην αλλαγή του status των συνδικαλιστικών αγώνων και διεκδικήσεων, καθώς και τη συμμετοχή της σε μεγάλο βαθμό στην αλλαγή του πολιτικού γίγνεσθαι και τον καθοριστικό της ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, δικαιούται και θα παραμείνει ανοιχτή. Θα παραμείνει ανοιχτή και θα συνεχίσει να είναι η φωνή του κάθε αγωνιστή για δικαιοσύνη, ισονομία και για όσο η αγκαλιά της κοινωνίας περιβάλλει όλο αυτό το εγχείρημα, τους αλληλέγγυους και τους μαθητευόμενους που την λειτουργούν .

Άλλωστε οι υποσχέσεις της Κυβέρνησης, ότι το επιτυχημένο μοντέλο της ΕΡΤopen και της αυτοδιαχείρισής της θα ήταν οδηγός στη νέα ΕΡΤ, όχι μόνο δεν πραγματοποιήθηκε αλλά αντίθετα το νομοθετικό πλαίσιο και οι κανονισμοί λειτουργίας τους παραπέμπουν διαχρονικά σε ένα μοντέλο αυταρχισμού και κυβερνητικής αυθαιρεσίας και ποδηγέτησης.  

Καλούμε την Κυβέρνηση, κάθε αρμόδιο και κάθε θεσμικό παράγοντα να κάνει τις υποσχέσεις και τις δηλώσεις του πράξη και να αποδείξει έμπρακτα τη στήριξή του με συνέπεια λόγων και έργων.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη και εκδικητική απόπειρα φίμωσης της EΡΤopen και τη δίωξη των συνδικαλιστών εκπροσώπων
Απαιτούμε την αποποινικοποίηση του Προέδρου, του Ταμία της ΠΟΣΠΕΡΤ, των αλληλέγγυων και την επιστροφή των κατασχεθέντων.

Η ΕΡΤopen είναι εδώ.
Συνεχίζει.
Δεν μας τρομάζει και δεν μας σταματά τίποτα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)