to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:42 | 24.09.2015

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Μ. Μπαλαούρας: Η κυβέρνηση δεν πρόσεξε, ήταν προκλητικό το ζήτημα του Δ. Καμμένου

«Η κυβέρνηση δεν πρόσεξε, ήταν προκλητικό το ζήτημα του Δ. Καμμένου, δεν μπορεί να υπουργοποιείται κάποιος βουλευτής με τέτοιες απόψεις » είπε ο Μάκης Μπαλαούρας, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τους Δημήτρη Κουκλουμπέρη και Νίκο Σβέρκο.


Όπως είπε ο κ. Μπαλαούρας, το θέμα έπρεπε να έχει προσεχτεί καλύτερα, γιατί «σκοτεινιάζει το πρόσωπο της κυβέρνησης με τέτοια θέματα, τη στιγμή που ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς μετά από ένα θριαμβευτικό αποτέλεσμα». Τέτοια ζητήματα πρέπει να προλαμβάνονται, συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας, τονίζοντας «πως χρειαζόταν ένα 'βιογραφικό' προς εξέταση». «Τα αντανακλαστικά υπήρξαν γιατί υπήρξε σάλος, αλλά αν υπάρχουν σκιές πρέπει να διερευνώνται από πριν», είπε.

Ο κ. Μπαλαούρας τοποθετήθηκε και για το θέμα του κ. Μπόλαρη, λέγοντας πως και για αυτή την υπόθεση χρειάζονται διευκρινίσεις, καθώς «ήταν υφυπουργός επί Λοβέρδου με τη στοχοποίηση των οροθετικών και έχει μια ευθύνη γιατί δε διαχώρισε τη θέση του έστω και υπαινικτικά».

Για τους «53»: Δεν λειτουργούμε σαν κόμμα μέσα στο κόμμα

Για την τάση των «53» και συγκεκριμένα στο ερώτημα αν αποτελεί «αντιπολίτευση εντός ΣΥΡΙΖΑ» και «πονοκέφαλο για την κυβέρνηση», ο κ. Μπαλαούρας είπε ότι «ο στρατηγικός μας στόχος δε διαφοροποιείται από τους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι κοινοί οι στόχοι με τον όλο ΣΥΡΙΖΑ. Ξέρουμε το πλαίσιο, το έχουμε ψηφίσει και το έχουμε αποδεχτεί».

«Δεν αποτελούμε περίπτωση ανάλογη με τους συντρόφους της Αριστερής Πλατφόρμας που αποχώρησαν. Έχουμε διακριτή διαφορά. Αυτοί έβαζαν συνέχεια θέμα εθνικού νομίσματος και δραχμής», συνέχισε ο κ. Μπαλαούρας, τονίζοντας πως οι «53» δε λειτουργούν «σαν κόμμα μέσα στο κόμμα, όπως οι σύντροφοι της Αριστερής Πλατφόρμας».

«Μην ψάχνουν να βρουν κάποιοι εχθρούς μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ και την κοινοβουλευτική του ομάδα», κατέληξε για το θέμα ο κ. Μπαλαούρας.

Για την κυβέρνηση και τους στόχους της

«Η κυβέρνηση χρειάζεται να κάνει τομές. Αλλιώς θα είναι μια από τα ίδια», τονίζοντας πως ο κόσμος βάζει ως πρώτη προτεραιότητα την ηθική του ικανοποίηση, ενώ χρειάζονται γοργοί ρυθμοί.

Τέλος, για το αν η κυβερνητική πλειοψηφία είναι αρκετή ή εύθραυστη, ο κ. Μπαλαούρας σημείωσε: «Η πλειοψηφία των 155 βουλευτών που στηρίζουν την κυβέρνηση είναι μια χαρά! ».

 

Ακούστε:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)