to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:08 | 24.09.2015

Πολιτική

Διεθνής Διάσκεψη για την ανθρωπιστική κρίση στη Μέση Ανατολή

Ο «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και η Ειρηνική Συνύπαρξη» θα συζητηθούν στην Αθήνα από 18 έως 20 Οκτωβρίου


Με στόχο την έναρξη ενός περιεκτικού και σφαιρικού διαλόγου γύρω από την ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, θα πραγματοποιηθεί η διεθνής διάσκεψη στην Αθήνα από τις 18 έως τις 20 Οκτωβρίου. Η πρωτοβουλία για το μεγάλο εγχείρημα ανήκει στον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά και έχει θέμα «Θρησκευτικός και Πολιτιστικός Πλουραλισμός και Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή».

Στη διεθνή αυτή συνάντηση των Αθηνών έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν Πατριάρχες και επικεφαλής Χριστιανικών Εκκλησιών στην περιοχή, θρησκευτικοί ηγέτες και προσωπικότητες του Μουσουλμανικού Κόσμου, καθώς και διακεκριμένοι εκπρόσωποι της διεθνούς πολιτικής, της ακαδημαϊκής κοινότητας και της κοινωνίας των πολιτών.

Η Διάσκεψη, η οποία συγκαλείται υπό τη σκιά των δραματικών εξελίξεων και συνεχιζόμενων συγκρούσεων σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής, θα αποτελέσει μία ευκαιρία προκειμένου να εξεταστούν όλες οι διαστάσεις και οι πτυχές του κρίσιμου αυτού ζητήματος αλλά και να αναζητηθούν οι καλύτεροι δυνατοί τρόποι προστασίας των δικαιωμάτων και των θεμελιωδών ελευθεριών των διαφόρων θρησκευτικών και πολιτιστικών κοινοτήτων στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, με γνώμονα την προώθηση της ειρηνικής συνύπαρξης, σε συνθήκες αξιοπρέπειας και αμοιβαίας κατανόησης.

Η πρωτοβουλία αυτή του κ. Κοτζιά θα δώσει τη δυνατότητα να ανοίξει ένας ουσιώδης διάλογος μεταξύ όλων των περιφερειακών και διεθνών δρώντων με ιδιαίτερη έμφαση στην ανθρωπιστική κρίση που βιώνουν οι πληθυσμοί της Μέσης Ανατολής, υπό το πρίσμα των πανανθρώπινων αξιών της προστασίας της ανθρώπινης ζωής, της ανεκτικότητας, του πλουραλισμού, της ειρηνικής συνύπαρξης, της πολυπολιτισμικότητας και της πολυθρησκευτικότητας.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο εκπρόσωπος τύπου του ΥΠΕΞ Κωνσταντίνος Κούτρας, με βάση τις αξίες αυτές και διατηρώντας ιστορικούς και παραδοσιακά άριστους δεσμούς με τις χώρες και τους λαούς της περιοχής, επιθυμεί να προσφέρει τις καλές της υπηρεσίες και τη διαμεσολάβησή της για την εξεύρεση επωφελών λύσεων στα προβλήματά που αντιμετωπίζουν οι πολιτιστικές και θρησκευτικές κοινότητες της περιοχής, ιδιαίτερα κατά την κρίσιμη αυτή περίοδο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)