to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:29 | 20.09.2015

Διεθνή

Τζον Κέρι: Θα δεχτούμε 85.000 πρόσφυγες το 2016 και 100.000 το 2017

Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να δεχθούν περισσότερους πρόσφυγες τα επόμενα δύο χρόνια, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στις 85.000 το 2016 και στις 100.000 το 2017, δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι μετά τη συνάντηση που είχε με τον γερμανό ομόλογό του Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάγερ στο Βερολίνο, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκε η κατάσταση στην Συρία και η προσφυγική κρίση. Τάχθηκε δε κατά της στήριξης του συριακού καθεστώτος από τη Μόσχα ή οποιαδήποτε άλλη χώρα.


«Η ανάγκη είναι τεράστια, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να ανταποκριθούμε στο κάλεσμα», δήλωσε ο κ. Κέρι και πρόσθεσε: «Σε συνεργασία με το Κογκρέσο, θα συνεχίσουμε να διερευνούμε τρόπους προκειμένου να αυξήσουμε τους αριθμούς, διατηρώντας ταυτόχρονα ισχυρή την παράμετρο της ασφάλειας». Δεν διευκρίνισε πάντως πόσοι εκ των προσφύγων θα είναι Σύροι και πόσοι από άλλες χώρες, αλλά οι πρόσφυγες θα παραπεμφθούν στις ΗΠΑ από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, θα ελεγχθούν από το αμερικανικό υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και θα κατανεμηθούν σε όλη τη χώρα. «Με αυτό το βήμα μένουμε πιστοί στην παράδοση που θέλει την Αμερική χώρα δεύτερης ευκαιρίας και φάρο ελπίδας»,δήλωσε ο κ. Κέρι.

Ο κ. Κέρι, ο οποίος συναντήθηκε στο Βερολίνο με οικογένειες προσφύγων, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την γερμανική κυβέρνηση για τον ρόλο που έχει αναλάβει σε αυτή την κρίση. Σε ό,τι αφορά την κρίση στην Συρία και την στάση της Μόσχας, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι με τον γερμανό ομόλογό του συμφώνησαν πως «στήριξη προς το καθεστώς από την Ρωσία ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δημιουργεί τον κίνδυνο επιδείνωσης της διαμάχης και απλώς εμποδίζει την μελλοντική συνεργασία προς μια επιτυχή μετάβαση».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)