to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:59 | 19.09.2015

Κοινωνία

Αιγαίο-νεκροταφείο: Πεντάχρονο κοριτσάκι πνίγηκε στα ανοικτά της Μυτιλήνης (ενημέρωση)

Ένα νεκρό κορίτσι έξι ετών είναι μέχρι στιγμής ο τραγικός απολογισμός ενός ακόμα ναυαγίου ανοιχτά της Λέσβου. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό τουλάχιστον έξι αγνοουμένων, ανάμεσα στους οποίους βρίσκονται σύμφωνα με μαρτυρίες ένα βρέφος και δύο γυναίκες. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί 13 άτομα Ιρανικής και Συριακής καταγωγής.


Σήμερα τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Πεταλιδίου σημειώθηκε ναυάγιο μικρού πλαστικού αλιευτικού σκάφους στο οποίο μετέβαιναν πρόσφυγες. Σύμφωνα με τις πρώτες μαρτυρίες όλα ξεκίνησαν όταν τελείωσαν τα καύσιμα και οι επιβαίνοντες προσπάθησαν να βρουν ντεπόζιτο με πετρέλαιο σε κάποιο σημείο στο εσωτερικό του σκάφους. Τότε το σκάφος άρχισε να βάζει νερά και μετά από λίγο αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη μικρή πλωριά καμπίνα δύο γυναίκες και ένα μικρό παιδί.

“Ξαφνικά η μηχανή σταμάτησε και είδαμε πως έχει τελειώσει το καύσιμο. Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα ντεπόζιτο που υπήρχε κρυμμένο στο σκάφος. Έμπαιναν πολλά νερά και προσπαθούσαμε να τα βγάλουμε αλλά δεν μπορέσαμε. Όταν βρήκαμε το δοχείο ήταν αργά και είχαμε βάλει τόσα νερά που το σκάφος αναποδογύρισε” είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ένας από τους διασωθέντες ο Ali Younis. Ο ίδιος συνεχίζοντας είπε: “Μια γιατρός από τη Συρία ήταν μέσα στη μικρή καμπίνα με τη μητέρα της και το παιδί της που ήταν βρέφος. Τους είπαμε να βγουν αλλά δεν το έκαναν γιατί φοβόντουσαν. Έμειναν μέσα εγκλωβισμένες μόλις αναποδογύρισε η βάρκα. Βρεθήκαμε όλοι στο νερό χωρίς τηλέφωνα και με όλα μας τα πράγματα να έχουν χαθεί. Δύο από εμάς προσπάθησαν να κολυμπήσουν για να φέρουν βοήθεια. Τελικά βρήκαν έναν από αυτούς και μετά ήρθε το σκάφος του λιμενικού και μας έσωσε. Μείναμε έξι ώρες μέσα στο νερό και ευχαριστούμε τους ανθρώπους που μας έσωσαν. Πληρώσαμε 2800 δολάρια ο καθένας για μας δώσουν ένα πιο ασφαλές σκάφος και όχι μια φουσκωτή βάρκα. Μας οδήγησαν όμως στο θάνατο με ένα σκάφος που δεν είχε ούτε καύσιμο και βούλιαξε αμέσως”.

Στις έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συμμετέχουν πλωτά του λιμενικού, αλιευτικά σκάφη και ελικόπτερο τηςFRONTEX.

diasithentes

Φωτογραφία: Οι διασωθέντες λίγο μετά τη μεταφορά τους στο λιμάνι της Μυτιλήνης

 

Πηγή: www.era-aegean.gr και ΕΡΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)