to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 17.09.2015

Διεθνή

Κομισιόν: Δεν υπαναχωρούμε από τη θέση για υποχρεωτική συμμετοχή των χωρών στη μετεγκατάσταση προσφύγων

Σχετική δήλωση της Μ. Αντρέεβα, εκπροσώπου της Κομισιόν. Παράλληλα, η Ευρ. Επιτροπή χαιρετιζει την υπερψήφιση από το Ευρωκοινοβούλιο της πρότασης για μετεγκατατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία


H εκπρόσωπος της Κομισιόν Μίνα Αντρέεβα διέψευσε το πρωί της Πέμπτης πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφεται πλέον σε σχήμα εθελοντικού, αντί για υποχρεωτικού, σχήματος για ανακατανομή προσφύγων σε όλη την ΕΕ, όπως είχε αναφέρει την προηγούμενη ημέρα το Reuters.

Ευχαριστήρια στο Ευρωκοινοβούλιo για την άμεση αντίδραση και την υπερψήφιση του σχεδίου για μετεγκατάσταση 120.000 προσφύγων

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή με ανακοίνωσή της που ακολούθησε την ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου χαιρέτισε την υπερψήφιση της πρότασης για μετεγκατατάσταση 120.000 προσφύγων από την Ελλάδα, την Ιταλία και την Ουγγαρία και ευχαρίστησε το Ευρωκοινοβούλιο για την άμεση αντίδρασή του. 

«Το μονοπάτι είναι πλέον στρωμένο για το Συμβούλιο για να εγκρίνει την πρότασή μας», αναφέρει η ανακοίνωση, καλώντας τα κράτη-μέλη να λάβουν τις «αναγκαίες αποφάσεις» στο έκτακτο Συμβούλιο Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων στις 22 Σεπτεμβρίου 2015.

«Κατά το τελευταίο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών, στις 14 Σεπτεμβρίου, η πλειοψηφία των κρατών-μελών εξέφρασαν την προθυμία τους να προχωρήσουν το συντομότερο δυνατό», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση και προστίθεται ότι «τώρα είναι η ώρα για δράση».

Τέλος, η Επιτροπή δηλώνει έτοιμη, εφόσον το Συμβούλιο εγκρίνει την απόφαση την Τρίτη, «να συνεργαστεί με τα κράτη-μέλη και τους αρμόδιους ευρωπαϊκούς οργανισμούς έτσι ώστε να προχωρήσει η μεταφορά των προσφύγων αμέσως και να μειωθεί η πίεση για τα κράτη-μέλη που έχουν πληγεί περισσότερο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)