to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:20 | 16.09.2015

Διεθνή

Γενς Βάιντμαν, της ΕΚΤ: «Οι πρόσφυγες μπορούν να βοηθήσουν τη Γερμανία να διατηρήσει την ευημερία της»

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας της Γερμανίας και μέλος του ΔΣ της ΕΚΤ, Γενς Βάιντμαν, δήλωσε πως η διαχείριση της εισροής των μεταναστών στη Γερμανία θα αποδειχθεί μια δοκιμασία για την χώρα, αλλά αντιπροσωπεύει μια ευκαιρία για την διεύρυνση του εργατικού δυναμικού και τη διατήρηση της οικονομίας ανάπτυξης.


Σε συνέντευξή του σήμερα στη γερμανική εφημερίδα Suieddeutsche Zeitung, ο Βάιντμαν δήλωσε πως η απελπιστική κατάσταση των ανθρώπων που βρίσκουν καταφύγιο στην Ευρώπη, δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο.

"Η διαχείριση της ροής των μεταναστών θα απαιτήσει πολλά από τη Γερμανία", φέρεται να δήλωσε. Η κατάσταση είναι προκλητική, αλλά επίσης παρουσιάζει ευκαιρίες. Η Γερμανία χρειάζεται επιπλέον εργαζόμενους για να συντηρήσει την ευημερία της, δεδομένων των δημογραφικών αλλαγών, επισήμανε ο ίδιος.

Αναφερόμενος στην οικονομική πολιτική της ευρωζώνης, ο Βάιντμαν προειδοποίησε ότι οι κεντρικές τράπεζες δεν μπορούν να αγοράσουν χρόνο για τις χώρες που έχουν παραμελήσει τις μεταρρυθμίσεις. Η επεκτατική νομισματική πολιτική και τα χαμηλά επιτόκια, θα μπορούσαν απλώς να παρατείνουν τον χρόνο μέχρι του να καταστούν αναγκαίες οι μεταρρυθμίσεις.

"Όλα αυτά τα φθηνά λεφτά δεν μπορούν να πυροδοτήσουν βιώσιμη ανάπτυξη και τροφοδοτούν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους με την πάροδο του χρόνου, όπως για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα", φέρεται να δήλωσε ο Weidmann.

Η συζήτηση για την πολιτική της Federal Reserve στις ΗΠΑ αποδεικνύει ότι "η έξοδος από την πολύ χαμηλή νομισματική πολιτική δεν είναι απλή", τόνισε ο Βάιντμαν.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)