to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:23 | 13.09.2015

Διεθνή

Χιλιάδες νέες αφίξεις προσφύγων από την Ουγγαρία αναμένει η Αυστρία

Οι αυστριακές αρχές ανέφεραν ότι αναμένουν άλλο ένα κύμα προσφύγων να φθάσει σήμερα από την Ουγγαρία, έπειτα από μία σύντομη κάμψη στις αφίξεις που τους έδωσε την ευκαιρία να επανεφοδιάσουν τα κέντρα υποδοχής.


Η Αυστρία προσπάθησε σκληρά την περασμένη εβδομάδα να τα βγάλει πέρα με χιλιάδες ανθρώπους που εισήλθαν στο έδαφός της, σχεδόν όλοι τους καθ οδόν προς τη Γερμανία. Η σιδηροδρομική σύνδεση με την Ουγγαρία έχει διακοπεί από την Πέμπτη στην προσπάθεια να αναχαιτισθεί η μεταναστευτική ροή.

Μόνο 50 άνθρωποι διέσχισαν τα σύνορα νωρίς σήμερα το πρωί, όμως οι ουγγρικές αρχές έχουν πει πως περισσότεροι είναι καθ΄οδόν και πώς ο αριθμός τους μπορεί να φθάσει τους 500 την ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος της αυστριακής αστυνομίας.

Με βάση την πρόσφατη εμπειρία, οι αυστριακές αρχές αναμένουν 6.000-8.000 νέες αφίξεις κατά τη διάρκεια της ημέρας, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Χιλιάδες πρόσφυγες, πολλοί από τους οποίους φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο στη Συρία, φθάνουν καθημερινά στην Ουγγαρία, ένα ανατολικό φυλάκιο της ευρωπαϊκής ζώνης Σένγκεν όπου η διακίνηση γίνεται χωρίς διαβατήριο.

Πολλοί ταξιδεύουν με τελικό προορισμό το πιο ευκατάστατο δυτικό και βόρειο τμήμα της ηπείρου, στη χειρότερη προσφυγική κρίση που αντιμετωπίζει η Ευρώπη μετά τους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία τη δεκαετία του '90.

Ο επικεφαλής της αστυνομίας στην επαρχία Μπούργκενλαντ της Αυστρίας, που συνορεύει με την Ουγγαρία, δήλωσε χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό ORF πως η κάμψη των αφίξεων επέτρεψε στις αρχές να ανανεώσουν τα αποθέματα και να καθαρίσουν τα κέντρα υποδοχής, είπε όμως ότι περιμένει περισσότερες αφίξεις σύντομα.

(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)