to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:26 | 06.09.2015

Πολιτική

Π. Καμμένος: Κανείς δεν μπορεί να συνεργαστεί με δυνάμεις που επιμένουν στο νόμο της ομερτά και στο παρελθόν

Συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στην KONTRA News και τη δημοσιογράφο Σοφία Λιάκου


Θεωρείτε ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν; Είχαν τελικά τόση δύναμη ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ώστε να ρίξουν την κυβέρνηση;

Κανείς δεν ήθελε τις εκλογές και κυριότερα η οικονομία και η αγορά που πλέον ξεκινά μια καινούργια ημέρα, με τα χρήματα τα οποία θα μπουν για την ανάπτυξη του τόπου. Η κυβέρνηση ανετράπη από τα στελέχη που προαναφέρατε και ανετράπη με το χειρότερο τρόπο. Δεν μπορούσε για κανένα λόγο να παραμείνει μία κυβέρνηση χωρίς να έχει τον απαιτούμενο αριθμό βουλευτών. Και το ερώτημα το οποίο γεννάται είναι: αφού ήθελε τόσο πολύ να παραμείνει η κυβέρνηση ο κ. Μεϊμαράκης πώς την ίδια στιγμή δηλώνει ότι ήταν η χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο; Τη χειρότερη κυβέρνηση που πέρασε από τον τόπο ήθελε να διατηρήσει; Εδώ, λοιπόν, απαντά ξεκάθαρα για ποιο λόγο επιβαλλόταν να γίνουν εκλογές.

Πώς βλέπετε την επόμενη μέρα μετά τις εκλογές; Δηλώνετε ότι θα συνεργαστείτε ξανά με τον ΣΥΡΙΖΑ. Με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις τι μπορεί να γίνει;

Κανείς δεν μπορεί να συνεργαστεί, για οποιονδήποτε λόγο, με δυνάμεις οι οποίες επιμένουν στο νόμο της ομερτά και στο παρελθόν. Δεν μπορεί να συνεργαστεί κανείς με το ΠΑΣΟΚ, ασχέτως αν είναι πρόεδρος η κ. Γεννηματά, όταν τον κύριο ρόλο τον παίζει ο κ. Βενιζέλος, ο άνθρωπος που καλύφθηκε από τη Νέα Δημοκρατία για το σκάνδαλο των υποβρυχίων και παράλληλα κάλυψε τη Νέα Δημοκρατία για άλλα εξοπλιστικά προγράμματα. Δεν μπορεί κανείς να πει ότι μπορεί να συνεργαστεί με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά. Και λέω του Αντώνη Σαμαρά, γιατί ο κ. Μεϊμαράκης, ενώ ξεκίνησε να δημιουργήσει τη Νέα Δημοκρατία του μεσαίου χώρου όπου θα υπήρχαν δυνατότητες συνεργασίας, τα πρώτα βιολιά του είναι οι ίδιοι άνθρωποι που αλλοίωσαν τη φυσιογνωμία της Νέας Δημοκρατίας, ο κ. Γεωργιάδης, ο κ. Πλεύρης, ο κ. Βορίδης. Οι άνθρωποι εκείνοι, οι οποίοι γελούσαν δυνατά όταν ο τότε αρχηγός τους, ο κ. Καρατζαφέρης, αποκαλούσε τον κ. Μεϊμαράκη «μπροστάντζα» στη Βουλή και εκείνος απαντούσε με τη γνωστή χειρονομία.

Πιστεύετε ότι οι δημοσκοπήσεις αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα;

Δεν το πιστεύει πλέον κανείς, μετά και από τη δημοψήφισμα, όπου οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δημοσίευαν τις έρευνές τους με το «ναι» μπροστά και μάλιστα με δεκαδικά στοιχεία. Έλεγε η Alco 0,6% μπροστά το «ναι» στο Πρώτο Θέμα ή στα Παραπολιτικά 1% μπροστά το «όχι» και εν συνεχεία η διαφορά ήταν 20%. Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον ότι οι εταιρείες δημοσκοπήσεων το μόνο που κάνουν είναι να προσπαθούν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη. Αλλά δεν επηρεάζουν κανέναν. Εμάς, τους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, από τη γέννησή μας, πάντα μας είχαν έξω από τη Βουλή και παίρναμε ποσοστά της τάξης του 12%, του 8%, του 6%, του 5%.

Δηλώνετε ότι παραμένετε αντιμνημονιακοί. Είναι τελικά έτσι;

Βεβαίως και είναι έτσι. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το δίλημμα στο οποίο μπήκαμε εκείνη τη νύχτα δεν ήταν αν θα δεχτούμε ή όχι το μνημόνιο, αλλά αν θα δεχτούμε την πρόταση Σόιμπλε, η Ελλάδα - πέραν του να πτωχεύσει - να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με στόχο να μην απορροφηθούν τα τρία εκατομμύρια Σύροι πρόσφυγες από την Ευρώπη, όπως γίνεται τώρα. Να γίνει, δηλαδή, η Ελλάδα μια χώρα πτωχευμένη, με τράπεζες κατασχεμένες. Η τουρκική Finance Bank θα είχε κατασχέσει την Εθνική Τράπεζα και παράλληλα τα τρία εκατομμύρια προσφύγων που περνούν από την πλευρά της Μικράς Ασίας προς την Ελλάδα θα παρέμεναν στην Ελλάδα και θα γινόταν η Ελλάδα μια «αποθήκη ανθρώπων». Αυτό το σχέδιο αποφύγαμε. Αποφύγαμε δηλαδή το σχέδιο της καταστροφής της Ελλάδας. Δεν μπήκαμε σε δίλημμα, όπως το περιέγραφαν παλαιότερα ο κ. Σαμαράς, ο κ. Παπανδρέου ή ο κ. Βενιζέλος. Για εμάς το δίλημμα το οποίο ετέθη είναι να πυροβολήσουμε τα πόδια μας ή την Ελλάδα. Προτιμήσαμε να πυροβολήσουμε τα δικά μας πόδια.

Εκείνη τη νύχτα πώς εξελίχθηκε η διαπραγμάτευση; Αισθανθήκατε πραγματικά φόβο για έξοδό μας από το ευρώ;

Ήταν προδιαγεγραμμένη η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και είχε συμφωνηθεί από τη Γερμανία και από χώρες του Βορρά. Μόνο λόγω της παρέμβασης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής - και ιδιαίτερα του προέδρου Ομπάμα - και του Γάλλου προέδρου Ολάντ μπορέσαμε να σταματήσουμε αυτό το καταστροφικό για την πατρίδα μας σχέδιο. Εκείνη την νύχτα παίχτηκαν όλα και απεδείχθη ποιοι είναι οι πραγματικοί μας σύμμαχοι.

Απεδείχθη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, αλλά και η Ρωσία, με παρέμβαση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και με πρώτο βιολί τον πρόεδρο Ολάντ, ο οποίος ανέτρεψε το κλίμα, καταφέραμε μαζί με το Νότο της Ευρώπης να αποφύγουμε το μοιραίο, δηλαδή την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως την πτώχευση της χώρας και τη μετατροπή της σε «αποθήκη ανθρώπων».

Πώς μπορεί να αντιμετωπιστεί το μεταναστευτικό;

Το μεταναστευτικό μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με έναν τρόπο: με τη δημιουργία κατάλληλων συνθηκών για να επιστρέψουν οι άνθρωποι αυτοί στην πατρίδα τους. Πρέπει να πάρουν άμεσα μέτρα το NATO και η Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου οι ισλαμοφασίστες του ISIS να απομακρυνθούν από τις περιοχές όπου σφάζουν, σκοτώνουν και έχουν μετατρέψει σε ένα σφαγείο το σύνολο της Μέσης Ανατολής.

Κατά τη δική μου άποψη πρέπει η Ελλάδα να παίξει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτή την υπόθεση, γιατί είναι η μόνη χώρα η οποία μπορεί την ίδια ώρα που συνομιλεί με τις Αραβικές χώρες να συνομιλεί και με το Ισραήλ, καθώς και με το καθεστώς Άσαντ. Θεωρώ ότι σε συνεργασία με την Αίγυπτο μπορούμε κάλλιστα να προχωρήσουμε σε μία τέτοια πρωτοβουλία, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί να μπορούν να γυρίσουν και να ευημερήσουν στην περιοχή τους. Τρία εκατομμύρια μετανάστες και πρόσφυγες δεν αντέχει ούτε η Ευρώπη, αλλά περισσότερο η Ελλάδα.

Σοκάρισε η εικόνα με το παιδάκι...

Η εικόνα με το παιδάκι ήταν καταλυτική για όλους εκείνους τους Έλληνες που για λόγους διαμαρτυρίας ή για οποιαδήποτε άλλο λόγο έλεγαν ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή. Εγώ καλώ όλους αυτούς που σκέφτονται να ψηφίσουν Χρυσή Αυγή πριν πάνε στην κάλπη να δουν τη φωτογραφία με αυτό το παιδάκι. Η Χρυσή Αυγή αυτό που πρότεινε και προτείνει ως λύση για το μεταναστευτικό είναι να γεμίσουν με τέτοια παιδάκια οι παραλίες της χώρας. Κανείς πολιτισμένος άνθρωπος, κανείς πατέρας ή μάνα δεν μπορεί να δεχτεί τέτοιου είδους λύσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)