to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:50 | 05.09.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτισμός

Το θέατρο Βράχων «βούλιαξε» και χόρεψε πεντοζάλη (φωτογραφίες)

Μοναδική και ανεπανάληπτη η βραδιά, που οργάνωσε ο ρ/σ στο Κόκκινο με την υπογραφή του μουσικού παραγωγού Γιώργου Ξυλούρη στο θέατρο Βράχων στον Βύρωνα την Παρασκευή. 32 από τους πιο σημαντικούς Κρήτες δημιουργούς, για πρώτη φορά όλοι μαζί στην ίδια σκηνή, παρέσυραν με την μουσική τους, ένα ασφυκτικά γεμάτο θέατρο, σε ένα ταξίδι περηφάνιας, ελπίδας και νίκης.


Εδώ οι φωτογραφίες

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες:
Ψαραντώνης, Νίκη Ξυλούρη, Λάμπης Ξυλούρης, Αντώνης Στιβακτάκης
Ross Daly, Βασίλης Σταυρακάκης, Γιώργης Μανωλάκης, Κέλλυ Θωμά, Γιάννης Παπατζανής, Γιώργος Σαλούστρος (Κεχρής),, Μιχάλης Φραγκιαδάκης, Αντώνης Φραγκιαδάκης, Θανάσης Σταυρακάκης, Αντώνης Μαρτσάκης, Νίκος Μαρεντάκης, Κανάκης Κοζωνάκης, Φραγκίσκος Μπαλτζάκης, Βαγγέλης Βαρδάκης, Μανώλης Λιαπάκης, Γιάννης Γενειατάκης, Αστρινός Ζαχαριουδάκης, Δημήτρης Σκουλάς, Αντώνης Ζαχαριουδάκης, Κάρολος Κουκλάκης & Ειρήνη Δερέμπεη, Βασίλης Τζωρτζίνης, Γιώργης Βρέντζος (Κάτης), Χαράλαμπος Χαιρέτης (Βούργιας), Βασίλης Δραμουντάνης, Λευτέρης Μπέρκης, Γιώργος Νταγιαντάς, Μανώλης Σκουμπάκης.


Την συναυλία προλόγισε ο δ/ντης του ρ/σ Στο Κόκκινο, Κώστας Αρβανίτης

Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στους δύο συναδέλφους μας που χάθηκαν φέτος, τον διευθυντή Προγράμματος, Βαγγέλη Βέκιο και τον Τεχνικό Υπεύθυνο, Βαγγέλη Γουμενάκη. Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κόκκινου Δικτύου Κρήτης.

Ένα βράδυ σε μια μοναδική τοποθεσία, στα Νταμάρια, στα όρια μεταξύ του Δήμου Βύρωνα και Υμηττού,οι σημαντικότεροι Κρήτες δημιουργοί έδωσαν το στίγμα από τον πολιτιστικό χάρτη της Μεγαλονήσου όπου μέσα από μελωδικά μονοπάτια θα συναντηθούν η Κίσσαμος με τη Σητεία, το Λυβικό Πέλαγος με το Κρητικό και ο Ψηλορείτης με τα Αστερούσια και τα Λευκά Όρη.

Η Κρήτη Τραγουδάει
Φωτογραφίες: Στέργιος Μαγκριώτης

32 καλλιτέχνες συναντήθηκαν μουσικά για πρώτη φορά στην ίδια σκηνή προσφέροντάς μας στιγμές γνήσιας κρητικής μυσταγωγίας. Λύρες, βιολιά, λαούτα, μαντολίνα, θιαμπόλια και ασκομπαντούρες μας μετέφεραν την ιστορία μιας παράδοσης χιλιάδων χρόνων που συνεχίζει να εξελίσσεται και να κρατάει ζωντανή και ατόφια την ταυτότητά της.

Η Κρήτη Τραγουδάει
 

Η Κρήτη τραγουδάει

Ο Γιώργος Ξυλούρης, μεγαλωμένος ο ίδιος σε ένα περιβάλλον που ανθεί ο πλούτος της παράδοσης προσκάλεσε τους σημαντικούς εκπροσώπους της Κρητικής μουσικής και εκείνοι ανταποκρίθηκαν με χαρά. Από τη μυσταγωγία του  Ψαραντώνη και του Ross Daly έως τις δοξαριές των νεότερων εκπροσώπων η καρδιά της Κρήτης χτυπά απόψε στο Θέατρο Βράχων

Η Κρήτη τραγουδάει


Η Κρήτη Τραγουδάει

Με σκοπούς και μελωδίες ταξιδέψαμε στις απόκρημνες κορυφές, στις δυσπρόσιτες ακτές και στις καθημερινές ιστορίες των ανθρώπων της Κρήτης μέσα από τη μακρόχρονη λαϊκή μουσική παράδοσή της που καταφέρνει να συγκινεί και να συνεπαίρνει άπαντες στο άκουσμά της. 

Η Κρήτη Τραγουδάει

Η Κρήτη Τραγουδάει

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)