to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:11 | 02.09.2015

πηγή: Αυγή

Πολιτισμός

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας (2.9.2015)

Το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια 2015»


"Σπαθάρεια 2015" στο Μαρούσι

Με στόχο την προβολή και τη διατήρηση της ελληνικής παραδοσιακής τέχνης του Καραγκιόζη, το Μουσείο Θεάτρου Σκιών «Ευγένιος Σπαθάρης» του Δήμου Αμαρουσίου διοργανώνει το 16ο Φεστιβάλ Θεάτρου Σκιών «Σπαθάρεια 2015», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Έως την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου, στον αύλειο χώρο του Μουσείου - επί της οδού Βορείου Ηπείρου 27 και Μεσογείων θα παρουσιαστούν έξι παραστάσεις από καταξιωμένους καραγκιοζοπαίχτες. Η έναρξη θα γίνει στις 7.30 μ.μ. με «Το μαγεμένο πουλί» από τον Χρήστο Στανίση. Οι μουσικές και τα τραγούδια της παράστασης είναι του Καλλιτεχνικού Συλλόγου Δημοτικής Μουσικής «Δόμνα Σαμίου».

"Η γοητεία της φωνής"

Τις φθινοπωρινές συναυλίες στον Κήπο του Μεγάρου εγκαινιάζει η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η οποία θα παρουσιάσει, στις 8.30 μ.μ., αποσπάσματα από αγαπημένες όπερες και οπερέτες των Βέμπερ, Πουτσίνι, Ντονιτσέτι, Γιόχαν Στράους (υιού), καθώς και από οπερέτες των Χατζηαποστόλου και Σακελλαρίδη. Την ΚΟΑ διευθύνει ο Ολλανδός μαέστρος Γιαν Βερμάνινχ. Τα φωνητικά μέρη αποδίδουν η Γερμανίδα υψίφωνος Κάρεν Λάιμπερ και ο τενόρος και σολίστ της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Γιάννης Χριστόπουλος.

Στη Ρεματιά

Για το νερό που ξεπλένει, μελαγχολεί, κάποτε πνίγει, άλλοτε ξενιτεύει, μιλούν οι συντελεστές της μουσικοθεατρικής παράστασης "Νερό Νεράκι" που ανεβαίνει από την ομάδα Αλληλέγγυες Νότες, στις 8.30 μ.μ., στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς στο Χαλάνδρι. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το κοινό. Αντί εισιτηρίου, το κοινό μπορεί να προσφέρει φάρμακα για την κάλυψη των αναγκών του Κοινωνικού Ιατρείου Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλανδρίου.

"Ρεβάνς" στην Κοτζιά

Το 5ο Athens Open Air Film Festival υποδέχεται παρουσιάζει τη «Ρεβάνς» του Νίκου Βεργίτση, στην πλατεία Κοτζιά, στις 8.30 μ.μ. Στο καλοκαιρινό αστικό τοπίο της δεκαετίας του '80, ο ΝίκοςΒεργίτσης παγιδεύει το παρορμητικό ερωτικό παιχνίδι τριών νέων σε κρίση ταυτότητας, οι οποίοι πασχίζουν να σηκώσουν το βάρος των αμφιθυμικών συναισθημάτων τους.

«Ψυχή και Σώμα»

Η μουσική παράσταση «Ψυχή και Σώμα» ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη, στο Θέατρο Δάσους, στις 9.15 μ.μ.

"Απολογία Σωκράτη" στο Δίον

Η παράσταση «Απολογία Σωκράτη» του Πλάτωνα σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη θα παρουσιαστεί στο Αρχαίο Θέατρο Δίου, με την υποστήριξη του Σωματείου «Διάζωμα», στα αρχαία ελληνικά (με υπέρτιτλους στα νέα ελληνικά και στα αγγλικά). Στις 8.30 μ.μ.

Η "Ηλέκτρα" στον Κορυδαλλό

Η "Ηλέκτρα" του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Σπύρου Ευαγγελάτου, παρουσιάζεται στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κυρυδαλλού "Θανάσης Βέγγος".

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)