to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:06 | 26.08.2015

Διεθνή

Δολοφονία δύο δημοσιογράφων "στον αέρα" στην Βιρτζίνια των ΗΠΑ - Νεκρός και ο δράστης

Δύο δημοσιογράφοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ την Τετάρτη ενώ βρίσκονταν στον αέρα και πραγματοποιούσαν ζωντανή συνέντευξη, στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ. Υπέκυψε στα τραύματά του ο δράστης που νωρίτερα είχε πραγματοποιήσει απόπειρα αυτοκτονίας.


Νεότερη ενημέρωση: 

Υπέκυψε στα τραύματά του ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων

Στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη την πολιτειακή αστυνομία.

------------

Ο Βέστερ Λι Φλάναγκαν, ο οποίος ευθύνεται για την δολοφονία δύο εργαζόμενων στον τηλεοπτικό σταθμό στον οποίο παλαιότερα εργαζόταν και ο ίδιος, προσπάθσε να αυτοκτονήσει κατά τη διάρκεια της καταδίωξης του από την αστυνομία.

Αρχικά το κανάλι WDBJ7 για το οποίο εργάζονταν τα θύματα είχε αναφέρει ότι ο δράστης ήταν νεκρός. Στη συνέχεια όμως, επικαλούμενο νεώτερες πληροφορίες, μετέδωσε ότι έχει τραυματιστεί σοβαρά.

Ο ένοπλος, που ήταν πρώην συνάδελφος των θυμάτων του, βιντεοσκόπησε και ο ίδιος την πράξη του και ανέβασε τις εικόνες σε δύο λογαριασμούς, στο Twitter και στο Facebook, από όπου όμως άμεσα αφαιρέθηκαν τα βίντεο.

Στο βίντεο που εμφανίστηκε για λίγο στο Twitter στο λογαριασμό του χρήστη @bryce_williams7 διακρίνεται ένα πιστόλι που στοχεύει τη νεαρή δημοσιογράφο Άλισον Πάρκερ, όμως κανείς δεν το προσέχει. Κατόπιν η κάμερα χαμηλώνει και ακολουθούν πυροβολισμοί προς την πλευρά των θυμάτων.

Οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν ως δράστη τον Βέστερ Λι Φλάναγκαν, 41 ετών. O Φλάναγκαν εργαζόταν στο παρελθόν στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό με τα θύματα, τον WBDJ7, βγαίνοντας στον αέρα με το τηλεοπτικό όνομα Μπράις Ουίλιαμς. 

----------

Η αστυνομία αναγνώρησε την ταυτότητα του δράστη και τις πινακίδες του αυτοκινήτου του και τον καταδιώκει αυτή τη στιγμή.

Ο κυβερνήτης της Βιρτζίνια Τέρι ΜακΌλιφ τόνισε ότι ο βασικός ύποπτος για τη διπλή δολοφονία έχει ταυτοποιηθεί και φέρεται να είναι "θυμωμένος" πρώην υπάλληλος του τηλεοπτικού σταθμού για τον οποίο εργάζονταν.

--------

 

Τα δύο θύματα εργάζονταν για το τηλεοπτικό δίκτυο WDBJ7. Εκείνη την ώρα μετέδιδαν πρόγραμμα από την περιοχή Μπέντφορντ, όταν ακούστηκαν ζωντανά πυροβολισμοί και οι δύο εργαζόμενοι στον χώρο του Τύπου άρχισαν να φωνάζουν και να ζητούν καταφύγιο.

Η 24χρονη δημοσιογράφος Άλισον Πάρκερ και ο 27χρονος καμεραμάν Άνταμ Γουαρντ, πυροβολήθηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια ζωντανού ρεπορτάζ. Ένα τρίτο πρόσωπο, η Βίκυ Γκάρντερ, που της έπαιρναν συνέντευξη εκείνη τη στιγμή, τραυματίστηκε από πυροβολισμούς που δέχθηκε στην πλάτη. 

Άλισον Πάρκερ, 24

Alison Parker, 24

Άνταμ Γουαρντ, 27

Adam Ward, 27

Ξαφνικά κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ακούστηκαν περίπου οκτώ πυροβολισμοί και κραυγές, ενώ η κάμερα έπεσε στο πάτωμα. Ένα άτομο ντυμένο στα μαύρα φαίνεται να στέκεται κοντά κρατώντας όπλο στο ένα χέρι. 

 

Παρακάτω το βίντεο του πυροβολισμού, Ακολουθούν σκληρές εικόνες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)