to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

22:03 | 26.08.2015

πηγή: Ναυτεμπορική

Διεθνή

Υπέκυψε στα τραύματά του ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων

Στα τραύματά του, στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί βαριά τραυματισμένος, υπέκυψε ο ύποπτος για τη δολοφονία δύο δημοσιογράφων, κατά τη διάρκεια ζωντανής μετάδοσης στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ, όπως ανέφερε η εφημερίδα Washington Post επικαλούμενη την πολιτειακή αστυνομία.


Ο Βέστερ Φλάναγκαν, 41 ετών, αυτοπυροβολήθηκε νωρίτερα κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του από αστυνομικούς στον αυτοκινητόδρομο 66 της Βιρτζίνια.

Τον θάνατο του Φλάναγκαν επιβεβαίωσε ο σερίφης της κομητείας Φράνκλιν, που χειρίζεται την υπόθεση.

Όπως ανέφερε, η έρευνα που έχουν ήδη ξεκινήσει οι αρχές για τις εν ψυχρώ δολοφονίες θα είναι μακρά, ενώ σημείωσε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί το κίνητρο του δράστη.

«Ο ύποπτος πέθανε στο νοσοκομείο του Φέρφαξ Αϊνόβα, στη βόρεια Βιρτζίνια, λόγω του τραύματος που προκάλεσε ο ίδιος στον εαυτό του», τόνισε ο σερίφης.

Ο Φλάναγκαν ήταν γνωστός και ως Μπράις Γουίλιαμς και είχε εργαστεί ως ρεπόρτερ στο δίκτυο WDBJ7, στο οποίο εργάζονταν και τα δύο θύματα.

Νεκροί είναι η Άλισον Πάρκερ, 24 ετών, δημοσιογράφος και ο Άνταμ Γουόρντ, 27 ετών, εικονολήπτης.

Οι δύο δημοσιογράφοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που μεταδιδόταν ζωντανά.

Το δίκτυο CBS δημοσιοποίησε σχόλια τα οποία έκανε ο Φλάναγκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά την πράξη του, όπου κατηγορούσε τη δημοσιογράφο για ρατσιστικά σχόλια και τον εικονολήπτη ότι τον είχε κακολογήσει στη διοίκηση του καναλιού.

Ο δράστης καλούσε μάλιστα τους ακολούθους του στο Twitter να δουν το βίντεο της επίθεσής του στους δύο πρώην συναδέλφους του, παραπέμποντας στο Facebook.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)