to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:00 | 16.08.2015

Διεθνή

Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο με 49 νεκρούς μετανάστες

Νέα τραγωδία της μετανάστευσης στην Ιταλία. Σαράντα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε ναυάγιο στα ανοικτά της Λιβύης.


Νεότερη ενημέρωση: 

O αριθμός των μεταναστών που πέθαναν από ασφυξία ενώ επέβαιναν στο αμπάρι ενός υπερφορτωμένου αλιευτικού πλοίου στα ανοικτά της Λιβύης και τους οποίους εντόπισε ένα πλοίο του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας έχει ανέλθει στους 49, μετέδωσαν σήμερα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

--------

Πλοίο του ιταλικού πολεμικού ναυτικού διέσωσε τριακόσιους δώδεκα μετανάστες, ενώ στο αμπάρι του σαπιοκάραβου βρέθηκαν σαράντα νεκροί.

Αιτία του θανάτου, η ασφυξία, η έλλειψη οξυγόνου. Η περιοχή νότια της Λαμπεντούζα είναι και το κομμάτι της Μεσογείου στο οποίο σημειώνονται τα περισσότερα ναυάγια, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

103.000 μετανάστες το πρώτο 8μηνο

Στο μεταξύ, τους πρώτους οκτώ μήνες του 2015, όπως δήλωσε ο Αντζελίνο Αλφάνο, υπουργός Εσωτερικών της κυβέρνησης Ρέντσι, έφτασαν στην κάτω Ιταλία 103.000 μετανάστες. Όσοι είχαν αφιχθεί, δηλαδή, το 2014. "Αν δεν λυθεί το πρόβλημα με την Λιβύη, θα υπάρξουν, δυστυχώς, και άλλες τραγωδίες, και άλλα ναυάγια", πρόσθεσε ο Αλφάνο, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ο γραμματέας, όμως, της ξενοφοβικής Λέγκα του Βορρά, Ματέο Σαλβίνι, κατηγορεί την ιταλική κυβέρνηση για ουσιαστική συνέργεια με τους διακινητές και ανακοινώνει ότι στα τέλη Σεπτεμβρίου θα μεταβεί στην Νιγηρία για να συζητήσει, με την τοπική κυβέρνηση, πιθανές λύσεις για το μεταναστευτικό.

Σήμερα το απόγευμα πρόκειται να αποβιβασθούν στο λιμάνι Ποτσάλο της Σικελίας, άλλοι διακόσιοι πρόσφυγες και μετανάστες που διασώθηκαν κατά τις ανθρωπιστικές επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες ώρες.

Η Βαυαρία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Εν τω μεταξύ στη Γερμανία έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ο αριθμός των συλληφθέντων διακινητών. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015 η αστυνομία συνέλαβε 1.420 υπόπτους για παράνομη μεταφορά μεταναστών και προσφύγων, όπως αναφέρει η Welt της Κυριακής, επικαλούμενη στοιχεία της ομοσπονδιακής αστυνομίας. Το πρώτο εξάμηνο του 2014 ο αριθμός των συλλήψεων κυμαίνονταν στις 770.

Ο βαυαρός υπουργός Εσωτερικών Χέρμαν και ο επικεφαλής του Συνδικάτου της Γερμανικής Αστυνομίας Βεντ ζητούν την ενίσχυση των αστυνομικών ελέγχων στα σύνορα. Μόνον στο κρατίδιο της Βαυαρίας εκτιμάται ότι χρειάζονται τουλάχιστον άλλοι 1.000 αστυνομικοί. Από το συγκεκριμένο κρατίδιο περνούν καθημερινά εντός της γερμανικής επικράτειας παρανόμως περίπου 1.000 άνθρωποι.

Αθανασία Συγγελλάκη (Ρώμη) / Κώστας Συμεωνίδης  Νέα τραγωδία στη Μεσόγειο(Deutsche Welle)

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)