to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:44 | 15.08.2015

Διεθνή

Σκληρή κριτική Αυστριακού ΥΠΕΞ προς Ελλάδα για πλημμελή φύλαξη των συνόρων

Έντονη κριτική εναντίον της Ελλάδας σε σχέση με την «προστασία των συνόρων» ασκεί ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και Ενσωμάτωσης, Σεμπάστιαν Κουρτς, του συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος.


Σε συνέντευξή του στο νέο τεύχος του αυστριακού εβδομαδιαίου περιοδικού «Προφίλ», το οποίο θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Δευτέρα, αναφέρει ότι δεν μπορεί να αντιληφθεί το «πώς η Ελλάδα, η οποία έχει τις μεγαλύτερες κατά κεφαλήν στρατιωτικές δαπάνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δεν είναι σε θέση να διασφαλίσει τα εξωτερικά σύνορα της Ένωσης».

Προσθέτει δε ότι «χρειάζεται να ασκηθεί πίεση εκ μέρους της Ε.Ε. προς την Ελλάδα για να ανταποκριθεί αυτή στα καθήκοντά της».

Ενόψει της επίκαιρης προσφυγικής κρίσης, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών ζητά να υπάρξει σημαντικά δραστικότερος αγώνας εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ, στηΣυρία και στη Λιβύη, ενώ επικρίνει το γεγονός, όπως λέει, ότι μόνον λίγες χώρες είναι πρόθυμες να προβούν σε αεροπορικές επιθέσεις εναντίον τους..

Δριμεία κριτική εναντίον της Ελλάδας είχε ασκήσει ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και σε ομιλία του την 1η Ιουλίου, στην Επιτροπή Εξωτερικής Πολιτικής της αυστριακής Βουλής, χαρακτηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ως «απόλυτα απαράδεκτη» τη στάση της Αθήνας στο θέμα της κρίσης χρέους και ως «προβληματικό» τον τόνο της ελληνικής πλευράς. Κατά την άποψή του, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρέπει να ανέχεται «εκβιασμούς», ενώ δεν είναι ο σωστός δρόμος η μόνιμη συνέχιση επιδότησης «ενός συστήματος που δεν λειτουργεί», εννοώντας την ελληνική οικονομία.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)