to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:31 | 05.08.2015

Κοινωνία

H συνέντευξη Τύπου για τους πρόσφυγες στο #pedion_areos από την Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (βίντεο)

Η Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους Πρόσφυγες στο Πεδίο Άρεως, που δρα από την πρώτη ημέρα στο χώρο και στηρίζεται στην απίστευτα συγκινητική προσφορά του κόσμου σε πρώτες ύλες και έμψυχο υλικό, προχώρησε σήμερα, Τετάρτη, σε συνέντευξη Τύπου με κύριο σκοπό την ενημέρωση του συνόλου των πολιτών για την πραγματική κατάσταση στο Πεδίο Άρεως.


Mε την παρουσία πολλών ΜΜΕ, ελληνικών και ξένων, πραγματοποιήθηκε η συνέντευξη Τύπου της Αυτοοργανωμένης Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης. Από τους ομιλούντες υπογραμμίστηκε "η μαζική συμμετοχή της κοινωνίας στο κάλεσμα για αλληλεγγύη σε αντίστιξη με την εκκωφαντική απουσία του οργανωμένου κράτους" και τονίστηκε ότι η φροντίδα τους "στηρίχτηκε κατά βάση στην έμπρακτη συμπαράσταση των πολιτών".

Ο εκπρόσωπος της Αφγανικής κοινότητας υπογράμμισε την αυθόρμητη, έμπρακτη αλληλεγγύη της ελληνικής κοινωνίας προς τους πρόσφυγες στο Πεδίον του Άρεως.

Από την ομάδα Social Media τονίστηκε ότι "ήταν πρωτόγνωρο και απίστευτο το πως απλοί άνθρωποι από διαφορετικές προελεύσεις συγκεντρώθηκαν και λειτούργησαν όλοι μαζί για την αλληλεγγύη".

Νασίμ Λομανί, από το Στέκι Μεταναστών: "Όταν ξεκινήσαμε νομιζαμε ότι μπορούμε να τους εφοδιάσουμε μόνο με νερό. Δύο εβδομάδες μετά, καλυπτουμε όλες τις ανάγκες τους. Θα συνεχίσουμε για όσο μπορούμε".

Ομάδα Υγείας: "Έχουν γίνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να διατηρηθεί η υγιεινή του χώρου και να αποφευχθούν οι επιδημίες. Τα έχουμε καταφέρει. Όποιος πολίτης ανησυχεί μπορεί να περάσει από 'δω και να το δει με τα μάτια του".


Η σημερινή συνέντευξη τύπου  της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του πάρκου, κοντά στις σκηνές των προσφύγων στο #pedion_areos 

Οι ανάγκες για το #pedion_areos - Συλλογή στο στέκι Μεταναστών, Τσαμαδού 13-15

Γ. Μανιάτης: Χώρο ανοιχτής φιλοξενίας και όχι κέντρο κράτησης για τους πρόσφυγες  

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)