to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:26 | 03.08.2015

πηγή: stokokkino.gr

Πολιτική

Ν. Φίλης: Ανοιχτό στοίχημα οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο λαός μας διαμηνύει καθημερινά να μην αποδράσουμε από τις ευθύνες, ούτε να εγκαταλείψουμε τη χώρα στο παλιό πολιτικό σύστημα» είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, μιλώντας στο «Κόκκινο» και τον Κώστα Αρβανίτη


«Η κατάσταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια επιβάρυνση και ο χρόνος θα δείξει αν θα πρυτανεύσει η λογική, η δημοκρατική αρχή και πούμε ότι μπορούμε να συμβιώσουμε ή αν θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα. Είναι ένα ανοιχτό στοίχημα που παρακολουθεί ο λαός» είπε ο κ. Φίλης. 

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη για τον Γιάνη Βαρουφάκη, ο κ. Φίλης τις χαρακτήρισε «καταστροφικές» και «απαράδεκτες».  «Δε μπορεί να υπάρξει πρόοδος του κυβερνητικού έργου με αλληλοκατηγορίες. Άλλο πράγμα ο πολιτικός διάλογος και άλλο να βγαίνουμε στα κάγκελα με αντιπαραθέσεις που πλήττουν την κυβερνητική εικόνα», σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος. 

Σε σχέση με τη διαπραγμάτευση, ο κ. Φίλης είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να έρθει για συζήτηση στη Βουλή το κείμενο στο οποίο θα έχουν καταλήξει οι δανειστές πριν τις 18 Αυγούστου. 

Παράλληλα, είναι σε εξέλιξη κάποιες σημαντικές πρωτοβουλίες. Κατ' αρχήν το νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση. Ο κ. Φίλης τόνισε ότι είναι έντονη η αντίδραση των καναλαρχών, οι οποίοι χρησιμοποιούν μέσω των απολύσεων τους εργαζόμενους ως ασπίδα. «Οι καναλάρχες θέτουν προσχηματικά θέματα στη συζήτηση, γιατί δε θέλουν να υπάρξει καμία ρύθμιση στην ουσία», συμπλήρωσε. 

Άλλες σημαντικές πρωτοβουλίες που έχουν αναληφθεί είναι για αλλαγές σε κρίσιμα ζητήματα στη δημόσια διοίκηση αλλά και στην παιδεία, είπε ο κ. Φίλης, καθώς και η προετοιμασία του κρατικού μηχανισμού για το φθινόπωρο (σχολεία, νηπιαγωγεία κλπ)

«Ο κόμπος όλων των θεμάτων είναι το θέμα της χρηματοδότησης της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η πρώτη δόση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αυτό θα κριθεί τον Αύγουστο», είπε ο κ. Φίλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)