to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:14 | 25.07.2015

Κοινωνία

Επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης (φωτογραφίες)

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης «για μια ακόμη φορά δηλώνει ότι δεν τρομοκρατείται ούτε αυτή, ούτε τα στελέχη της»


Φωτογραφίες από την επίθεση με μπογιές στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ:

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης:

Η σημερινή επίθεση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, καταδεικνύει τον τρόμο και τον φόβο αυτών που έχουν να χάσουν. Κι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους μεγάλους καναλάρχες  και μεγαλοεργολάβους που σφετερίστηκαν τον δημόσιο πλούτο.

Οι δύσκολες μέρες που περνά η χώρα μας είναι προϊόν διαπλοκής και διαφθοράς 40 χρόνων.  Σήμερα όμως τελειώνει το πάρτυ. Μετά από 25 χρόνια μπαίνει τάξη στις άδειες των συχνοτήτων και καλούνται να πληρώσουν τα μεγάλα κανάλια. Ανοίγουν οι λίστες των φοροφυγάδων, πληρώνουν και μπαίνουν φυλακή οι «έντιμοι επιχειρηματίες», που τόσα χρόνια είχαν την κάλυψη της πολιτικής εξουσίας, ανοίγουν οι φάκελοι των συνεταιριστικών και της ΑΤΕ.

Η συμφωνία που υπογράφηκε είναι επώδυνη, αφόρητη, ξεπερνά τις «κόκκινες γραμμές» του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ και της συνείδησής μας. Υπήρχε εναλλακτική επιλογή ή άλλος δρόμος; Ναι, το σχέδιο Σόιμπλε. Δηλαδή η συμφωνημένη χρεοκοπία, με έξοδο από το ευρώ, επιστροφή στη δραχμή, που θα συνοδευόταν από μνημόνιο ανθρωπιστικής βοήθειας και λιτότητα εντός δραχμής πλέον, με τις καταθέσεις όσων εμπιστεύτηκαν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και δεν τα έβγαλαν στο εξωτερικό, να εξαϋλώνονται.

Στη ζωή πάντα υπάρχει το μείζον και το έλασσον. Η κακή αυτή συμφωνία όμως μας δίνει κάποια βασικά εργαλεία. Όταν και εφόσον οριστικοποιηθεί, ως συμφωνία τριετούς διάρκειας, μας δίνει χρόνο και χώρο.

Μας δίνει τη δυνατότητα: α) να κατανείμουμε τα βάρη με κοινωνικά δικαιότερο τρόπο (ισοδύναμα), β) να προχωρήσουμε στο ξήλωμα της εγχώριας διαπλοκής, γ) να ανασυνταχθούμε και να αντεπιτεθούμε από καλύτερες θέσεις και συσχετισμούς μέσα στην Ευρώπη και την ευρωζώνη.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης για μια ακόμη φορά δηλώνει ότι δεν τρομοκρατείται ούτε αυτή, ούτε τα στελέχη της.
Αντιθέτως, ενώνουμε τις δυνάμεις μας με το λαό της Ξάνθης, τον οποίο καλούμε σε κινηματική εγρήγορση για να φράξουμε οριστικά το δρόμο στη χυδαιότητα, την αυθαιρεσία, τις παρανομίες, τη συκοφαντία και την υποβάθμιση των θεσμικών λειτουργιών.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)